Societat 06/06/2020

SFM recupera el 100% dels seus serveis a partir d'aquest dilluns

Els busos del TIB oferiran el 65% de freqüències

Ara Balears
2 min
Un tren arribant a l'estació Intermodal de Palma. / ISAAC BUJ

PalmaDes d'aquest dilluns, 8 de juny, SFM recupera la totalitat de serveis de tren que oferia en horari laboral de dilluns a divendres abans de la declaració de l'estat d'alarma a causa de la crisi sanitària. A més, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha informat que els busos del TIB oferiran el 65% de freqüències.

L'ocupació dels trens i busos s'amplia perquè el BOE ha publicat una ordre del Ministeri de Sanitat que modifica les condicions d'ocupació del transport terrestre. En el cas del transport públic i ferroviari, es permet ocupar-ne tots els seients. En el cas de les places per viatjar dret, es manté l'ocupació màxima de dues persones per metre quadrat.

El Govern ha assenyalat que en el cas dels trens de SFM es retorna al servei habitual i s'ajusta l'oferta a la creixent demanda de viatgers que hi ha hagut les darreres setmanes. L'objectiu és entrar en la fase 3 de la desescalada amb un 100% del servei. En aquesta darrera setmana, el servei de tren ha estat d'un 80% respecte del que és habitual i la demanda d'usuaris, d'un 41% en comparació a les mateixes dates de l'any passat.

La modificació més significativa és que es recupera la totalitat de serveis de la línia de metro M2 que fa el trajecte entre l'estació Intermodal i Marratxí. Això permet que els serveis Palma-sa Pobla en tots dos sentits deixin d'efectuar parades en totes les estacions entre Marratxí i la Intermodal. Per altra banda, els serveis exprés Palma-Inca en tots dos sentits continuaran efectuant parades en totes les estacions entre Inca i Marratxí.

Quant a la línia de metro M1 (Intermodal-UIB), mantindrà les freqüències actuals, amb serveis cada 20 minuts en tots dos sentits durant les hores punta i sortides cada 30 minuts en les franges horàries amb menor demanda de viatgers. El servei de cap de setmana continua també amb les freqüències actuals.

Bus interurbà

La Conselleria ha destacat que també entra en vigor aquest dilluns una modificació dels horaris de les 11 línies del bus interurbà, amb l'objectiu de donar resposta a la demanda, tot i que en aquesta darrera setmana no ha superat un 15% dels usuaris habituals en aquestes dates. D'aquesta manera, s'entrarà a la fase 3 amb el 65% del servei que hi havia abans de la declaració de l'estat d'alarma.

L'Executiu ha exposat que les línies que modifiquen horaris són: Peguera-Magaluf-Palma (L104), Moscari-estació d'Inca (L332), Campanet-estació d'Inca (L333), estació d'Inca-Hospital Comarcal (L333H), Cala d'Or-Palma (L501), Colònia de Sant Jordi-Palma (L502), Port de Sóller-Valldemossa-Palma (L210), Port de Sóller-Palma (L211), Bunyola-Palma (L220), Platja de Muro – Alcúdia – Palma (L351), Portocolom-Palma (L490-491).

Actualment, ha apuntat la Conselleria, si es compara amb el mateix període de l'any passat, la demanda de viatgers del tren representa un 41% i la del bus, un 15%. El Govern ha subratllat que per a més informació d'horaris o sobre altres mesures relacionades amb el transport públic interurbà es pot consultar la web www.tib.org.

stats