Societat 28/04/2022

Les freqüències de SFM augmenten a partir d'aquest divendres

S'estrena també l'Aerotib i les línies de bus interurbà en els municipis turístics

ARA Balears
2 min
Un tren de SFM. / ARA BALEARS

L'augment de freqüències del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM), anunciat pel Govern el mes de març, entrarà en vigor aquest divendres. En total, són 42 els enllaços que s'afegeixen diàriament entre Palma i Inca, però aquest no és l'únic canvi, segons ha informat en una nota la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

Així, els usuaris tindran un tren cada 40 minuts en les línies Palma-Manacor i Palma - sa Pobla, en les franges horàries de major demanda. En aquests moments tenen una freqüència d’una hora. Mentrestant, entre Inca, Marratxí i Palma hi haurà un tren cada 10 minuts en tots dos sentits, també en les hores punta. D'aquesta manera es millora la freqüència actual, que és de 20 minuts.

En total, els enllaços augmenten fins a un 40%. "Es posen totes les bases per atreure més viatgers al transport públic ferroviari", han assegurat des de la Conselleria. L'objectiu és facilitar l'accés del ciutadà al transport amb tren, "que ara serà més àgil i útil que mai". Es tracta que l'usuari ho tingui cada vegada més fàcil per triar una alternativa al vehicle privat, més encara dins el difícil context actual, han insistit.

Per desenvolupar el nou servei, es posaran en circulació els trens de la sèrie 9100, els coneguts com a Tren-Tram. Per a això, s'ha completat la posada a punt de totes les unitats disponibles d'aquests trens als tallers de SFM, que ja es feia des de fa uns mesos.

En aquest sentit, ha estat fonamental tenir ja executada al 100% la construcció de les noves andanes de pis baix en les estacions de sa Pobla, Llubí i Muro. Així mateix, la substitució de la via en el trajecte entre sa Pobla i Inca està també executada.

Nova línia Aerotib

La nova línia d’Aerotib unirà a partir d'aquest divendres l’aeroport amb s’Arenal, el polígon de Son Noguera, Llucmajor i Campos. Aquesta línia es coordina amb els horaris del bus que connecten les zones costaneres de Santanyí i ses Salines.

Per altra banda, també s’activen altres línies d’estiu com la d'Alcúdia-Formentor i la de Cala d’Or - Cala Mondragó. A més, es reforcen línies que ofereixen servei a zones turístiques com la Cala Romàntica - Portocristo, que allarga el recorregut fins a Cales de Mallorca. També hi haurà servei entre Cala Murada - Cales de Mallorca i Manacor.

Augment de freqüències del bus

El passat 8 d’abril el bus interurbà va incrementar les freqüències i va iniciar el servei de moltes línies d’estiu. A partir d'aquest divendres continua implementant millores amb l’entrada en vigor de nous horaris i recorreguts.

En concret, els nuclis de sa Ràpita i s’Estanyol tornen a tenir una connexió directa amb Llucmajor i Palma amb la conversió de l’actual línia 518 sa Ràpita - Campos a la 508 Campos - sa Ràpita - Palma. La línia comença a Campos després de passar per sa Ràpita, Son Bieló i s’Estanyol i té parades al nucli de Llucmajor i al polígon de Son Noguera. El servei entre el poble de Llucmajor i Palma es veurà encara més reforçat amb expedicions addicionals de la línia 501 i tindrà una freqüència de cada 30 minuts en ambdós sentits.

stats