LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 15/05/2020

“Em despert a mitjanit i estic tan activa que podria escriure ‘El Quixot”

L'actriu Llum Barrera explica com serà la seva setmana

Maria Llull
2 min
“Em despert a mitjanit i estic tan activa que podria escriure ‘El Quixot”

Amb el confinament, els dies de la setmana passen més o manco de la mateixa manera. El dilluns faig un podcast a la Ser i entrevist persones de diferents àmbits -esportistes, cuiners, músics, etc.- que conten quins són els seus hàbits abans d’anar a dormir. Es va estrenar dins del confinament i molta gent ens ha dit que l’ajuda molt a dormir millor.

De fet, jo estic dormint malament. Em despert a mitjanit i estic tan activa que podria escriure El Quixot. No estava tant de temps a casa des que vaig estar de baixa per maternitat i gast tot el que hauria de gastar. És una situació molt estranya i m’hi vaig acostumant a poc a poc. Visc a Boadilla del Monte (Madrid) i aquí encara estam en fase 0. Intent mantenir les rutines per passar-ho tan bé com puc ara que he de fer totes les feines des de casa.

Així mateix, tenc temps de llegir molt i de reflexionar sobre cap on anirà el meu gremi, que està bastant fotut. Ara mateix hauria d’estar acabant el rodatge de la sèrie de TVE La caza, i preparant la segona temporada de Pep, a IB3, però tot ha quedat aturat i ara no em cal estudiar els guions. També estic aprofitant per estudiar idiomes. M’ha pegat pel portuguès i en faig una hora cada dia en línia. I estic repassant l’anglès, encara que Hollywood ara no està per anar-hi! Estic una mica en compàs d’espera, recuperant la calma a casa i preparant-me per a un estiu un poc més mogut. Però si la cosa no canvia, posarem una piscina al jardí, el passarem com puguem i soparem pa amb oli per gastar menys.

El meu fill fa classes en línia cada dia de 9 a 17 h i li don un cop de mà. També estic fent el personatge de mestressa de casa, però ja estic una mica cansada i és com si hi dugués tres temporades. Estic molt de temps netejant i passant el pedaç. Però això també serveix més per valorar el que varen fer les nostres mares. I tenir la meva mare a Alcúdia amb el meu germà és el que més pena em fa. No sé quan la podré veure, però el temps que m’ha donat el confinament em permet xerrar amb ella cada dia.

Per relaxar-me, pos la música a tot volum i intent suar tant com puc o vaig a fer caminades. Hi ha dies que estic contenta de passar tant de temps amb el meu home i el meu fill. Però d’altres voldria agafar un avió i sopar amb altres persones. A casa intentam tenir el nostre racó quan el dia és gris i no volem tenir gaire contacte. Sabem que és per culpa del confinament i que passarà.

A escala política, a Madrid estam ben entretinguts. Isabel Díaz Ayuso ha agafat corredissa, està en mode Cristina Cifuentes i ens està donant els millors moments de tot el confinament. La cosa és ben diferent a les Balears. Els polítics de les Illes són com la gent, discrets, i quan fiquen la pota, ho fan de manera mesurada. No com aquí, que tot es fa sempre amb focus i escenari.

stats