Palma se suma al Dia europeu sense cotxes, el proper diumenge 22 de setembre

Les jornades inclouran més de 30 activitats per tot Palma per promocionar l'ús de transports alternatius al cotxe privat

La Setmana europea de mobilitat tindrà lloc a Palma entre el dilluns 16 i diumenge 22 de setembre i oferirà el servei gratuït de la línia 2 de l'EMT. El dia 22 se celebrarà el Dia europeu sense cotxes, i es convidarà els ciutadans a fer servir el transport públic. Per a aquests dies, l'Ajuntament ha organitzat més de 30 activitats que tenen per objectiu promocionar l'ús dels transports alternatius al cotxe privat.

El gerent del Consorci de Transports de Mallorca,  Maarten  van  Bemmelen , ha anunciat que per a aquest dia s'oferirà "aparcament gratuït als aparcaments de Marquès de la  Sènia , sa Riera i Manacor per tal de buidar Palma de cotxes". A més, ha assegurat que el tren i els busos  llançadora  seran gratuïts. A diferència de les edicions anteriors, en què estava prohibit estacionar al centre de la ciutat, la circulació i l'aparcament estaran permesos a tota Palma.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha destacat una iniciativa liderada amb l'àrea de Cultura amb motiu d'aquestes jornades. Es tracta de l'activitat CronoPalma, centrada en la figura de Josep Balaguer, que se celebrarà el dimecres 25 de setembre. Coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement, l'Ajuntament ha organitzat un recorregut que passarà per diversos indrets de la ciutat relacionats amb la seva vida.

Dissabte 21 es farà la Gran Diada de la Mobilitat, que inclourà jocs, esports i música, segons ha informat Dalmau. Aquest mateix dia se celebrarà a Palma la Nit de l'Art, amb motiu de la qual centres com el museu Es Baluard, el Casal Solleric o Can Balaguer obriran les seves portes en un horari nocturn.

El regidor ha posat especial èmfasi en altres activitats, com ara la Ruta Saludable, impulsada per l'IB-Salut. El dilluns 16 es faran diverses sortides des dels centres de salut de Palma, amb l'objectiu de trobar-se a la plaça de Cort, on, segons Dalmau, els participants podran "compartir un berenar saludable".

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF