La setmana que m'espera
Societat 09/04/2022

“Quan som a Mallorca, m’aixec, berén i m’assec al piano”

La músic Maria Hein explica com serà la seva setmana

2 min
La músic Maria Hein.

PalmaSom de tenir poca rutina. Darrerament, els matins no som de fer cafès, en bec més a l’estiu que no a l’hivern i sobretot en haver dinat, que és quan pega el xubec. M’agrada berenar de iogurt natural amb fruits vermells i civada. Però també d’un bon pa amb oli de tant en tant. Quan som a casa meva de Mallorca, els matins m’aixec, berén i m’assec al piano. És quan faig la meva, vaig provant coses. I ara que ve la primavera, m’agrada asseure’m al sol i agafar la guitarra, per compondre i anar practicant.

De fet, a partir de dilluns seré a Mallorca tota la setmana. Just hauré tornat de Menorca, que hi hauré tocat i passaré el dia a casa meva, amb la meva família i els amics. Com que estaré de vacances tota la setmana, m’aixecaré una mica tard, si no tenc res a fer, damunt les 10 o les 10.30 hores i segurament faré feina de classe o de produir i fer maquetes. Després aniré a ca la meva padrina a dinar. No sé què hi haurà, però segur que cosa bona. El dimecres tenc una presentació d’un disc a Palma. Es tracta del que ha produït la revista Enderrock, de cançons d’artistes mallorquins amb motiu del seu número especial sobre músics d’aquí. Hi tocaré unes quantes cançons al piano. Dijous seré per casa, a Portocolom, sense tenir gran cosa a fer. Així i tot, segurament faré feina amb les noves cançons que estic escrivint per al meu pròxim disc. I si fa sol, aniré a la platja o a Sa Cova, el bar de devora casa a fer un cafè amb els amics.

Divendres és el dia de fer panades a casa. Ens reunim tota la meva família a casa la padrina, a casa els cosins o ca nostra. Ens hi posarem després d’haver dinat i haver fet horeta. Ma mare haurà anat a comprar la carn, els estiregassons i tot per fer la pasta, però qui la farà és la meva padrina. Passarem tot l’horabaixa allà, en família, estant amb els nebots i tot això. Després, més tard, tal vegada miraré de fer alguna cosa el vespre, potser vagi a la festa de S’Altra Música a Can Lliro a Manacor; tot i això, hi hem d’anar amb transport públic, així que ja veurem què farem.

Dissabte també tenc plans al vespre. Aniré als Correbars també de Manacor, perquè en Plan-ET toca i pujaré a cantar la cançó nova que he gravat amb ell per al seu nou disc, que em fa bastanta il·lusió. I després també quedarem a veure els altres grups amb els amics, que toca Saïm i també ens agrada molt. 

Diumenge ja serà Pasqua. Aniré a cantar ‘els salers’ pel mig de Portocolom. Aquest dia tots anam de blanc i passejam pel poble amb les guitarres cantant cançons de Pasqua. Hi hagent de totes les edats que, bàsicament, feim poble. Més tard també hi ha ‘s’encontrada’, a la que també aniré. Dinarem amb la família i en acabat, per desgràcia no podré gaudir molt de la sobretaula perquè tenc concert a Palma, al Novo Café Lisboa, a les vuit del vespre. Així i tot, per acabar tornaré a Portocolom ràpidament que el vespre hi ha festa!

stats