LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 27/11/2020

“El meu plaer ocult és veure ‘Las chicas Gilmore’”

L'actriu de teatre, Catalina Florit, explica com serà la seva setmana

Kike Oñate
2 min
“El meu plaer ocult és veure ‘Las chicas Gilmore’”

Dilluns m’aixecaré devers les 8.30 h i em prepararé un cafè amb llet. Si hi ha pa, faré torrades amb alvocat o salmó fumat, que és la meva debilitat. M’agrada ser la primera a aixecar-me a casa per fer el ritual del berenar i gaudir del silenci. Som una pèssima cuinera i és l’únic moment del dia que faig servir la cuina. També aprofit per xerrar amb la meva parella, Joan. Fins ara no teníem televisió i ens hem acostumat a posar el telenotícies de TV3 dels matins, que no sol ser gaire alegre. De fet, abans d’anar a dormir intent no estar gaire informada. La setmana que m’espera la tenc ben programada perquè tenc moltes coses per fer.

Manel Serrano ha passat sis mesos com a resident al Centre de Dramatúrgia Espai el Tub, una sala que ens ha cedit a Produccions de Ferro l’institut Joan Alcover. Serrano ha estat treballant en l’obra Jutipiris, que va sobre un oncle que ha de comunicar al seu nebot amb síndrome X-Fràgil que la seva padrina ha mort. Es presentarà dijous a les 20 h al centre i, com que n’he estat la tutora, em va demanar que fes la lectura dramatitzada del text. Em suposa un repte, perquè mai ho he fet. Dilluns a les 15 h començaré els assajos amb Sergio Baos i Guillem Galmés fins que el cos aguanti. Dimarts feim la taula rodona titulada ‘Sentit i sensibilitat. Treballar el teatre i la vida des de la mirada de les persones amb discapacitat intel·lectual’. Hi participaran Serrano, el psicòleg d’Aproscom Javier Robles, la dramaturga Clàudia Cedó i el pare del jove protagonista de l’obra. A més, vindrà una persona que té aquesta síndrome perquè en parli en primera persona.

Al llarg de la setmana vull trobar un moment per dinar amb els meus pares i al vespre miraré alguna sèrie. Estic tornant a veure Modern Family perquè desconnect, però el meu plaer ocult és veure Las chicas Gilmore. Dimarts i dimecres continuaré assajant i dijous dematí intentaré descansar, però em costa no fer res. A les 20 h farem la lectura a l’espai El Tub. Divendres assajaré una obra de teatre amb alumnes del Joan Alcover. El centre ens va cedir el local de la plaça del Tub i, a canvi, impartim classes. És un projecte que m’encanta, perquè permet que els joves coneguin el teatre. Divendres tenim assaig de l’obra, que s’estrenarà dia 17 de desembre. Ens agradaria que de tot això en sortís una companyia de teatre estable per a joves i que hi fessin les seves pròpies obres. És una línia que està molt desenvolupada a Alemanya, però no a Espanya. El mateix dia a les 20 h farem la segona lectura dramatitzada, al mateix espai.

Dissabte dematí faré classe a l’Escola Municipal de Teatre de Palma i a les 20 h continuarem amb l’obra Aquell carrer, en què actuu amb Toni Gomila a la sala del Tub. Diumenge la funció és a les 19 h. Abans, però, esper passar el dia amb en Joan a Can Picafort. És on estiuejam i ens vàrem conèixer, i estimam molt aquella zona.

stats