Societat 06/04/2022

El Servei de Salut estabilitza 76 tècnics especialistes amb places interines o de llarga durada

Es tracta de les categories de radiodiagnòstic, laboratori, anatomia patològica i radioteràpia

ARA Balears
2 min
El laboratori de Son Espases, on s'analitzen les mostres de PCR.

PalmaEl Servei de Salut ha estabilitzat 76 tècnics especialistes sanitaris amb places interines o de durada llarga. Es tracta de 62 interinitats i 14 llocs de feina de llarga durada. El Govern ha informat que aquesta acció forma part del procés de consolidació de plantilla fet per la Conselleria de Salut i Consum, que "reduirà l'eventualitat i la precarietat, consolidarà les plantilles i fidelitzarà els professionals de la sanitat pública".

En total, són quatre les categories estabilitzades: 30 places de tècnic en radiodiagnòstic; 31 de tècnic en laboratori, 11 de tècnic en anatomia patològica i quatre de tècnic en radioteràpia. Per illes, les places es distribueixen de la manera següent: 67 a Mallorca, 3 a Menorca i 6 a Eivissa i Formentera.

L'Executiu ha exposat que aquest pla es va iniciar a final de l'any passat, amb la crida pública d'infermeria, amb què es varen consolidar amb places interines i de durada llarga un total de 643 professionals, als quals es varen sumar 592 contractes més de tècnic en cures auxiliars d'infermeria i 204 auxiliars administratius. En total, fins ara, s'han consolidat 1.515 places.

En aquesta primera fase, el Servei de Salut estabilitza les plantilles centrant-se en els llocs de feina ocupats per personal eventual amb més de dos anys d'antiguitat i els transforma en personal interí. Una vegada finalitzat aquest procés, i després d'analitzar les necessitats de la plantilla, s'iniciarà una segona fase en la qual s'implantaran processos d'interinització de llocs de feina que fins ara es cobrien amb treballadors temporals.

Finalitzades les dues fases, aquests llocs seran susceptibles d'integrar-se en els processos d'oposicions ja previstos o en d'altres de futurs. Segons apunta la Conselleria, "les actuacions suposen una important transformació dels llocs de feina, que passen de ser conjunturals a estructurals. D'aquesta manera s'ofereix una estabilitat i solidesa major al sistema sanitari públic".

stats