Un excursionista, sobre la neu al puig d'en Galileu: "No té res a envejar als Alps"

La intensa nevada que ha caigut al cim de 1.181 metres d'altitud ha deixat una imatge espectacular

La massa d'aire fred que aquests dies afecta Mallorca ens ha regalat una imatge espectacular del puig d'en Galileu, a Escorca, completament nevat. Un excursionista que ha enregistrat un vídeo aquest dilluns horabaixa des del cim, que té 1.181 metres d'altitud, afirma que l'escena "no té res a envejar als Alps". Al vídeo també es pot veure el puig de Massanella completament blanc.

Tomir, puig Gros de Ternelles, Caragoler de Femenia i puig Roig són alguns dels cims que també es poden contemplar des del puig Galileu si el temps ho permet. Com a curiositat cal dir que només en aquest entorn de la Serra, entre la finca pública de Son Macip i la possessió de Comafreda, hi ha un total de set cases de neu que representen més d’un 10% de les existents a tota la serra de Tramuntana.

Poc abans de les 15.30 h d'aquest diumenge, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha explicat a través del compte de Twitter que la massa d'aire present a l'illa fa que la temperatura sigui de menys tres graus als 1.500 metres d'altitud.

La neu que ha caigut aquest cap de setmana a la serra de Tramuntana va obligar a tancar els 16 quilòmetres del tram central de la Ma-10, la carretera que la travessa. També es va prohibir la circulació entre Bunyola i Orient, però les dues vies han tornat a obrir aquest dilluns. La nevada ha atret molts de mallorquins que volien veure la neu, fins al punt que dissabte i diumenge hi va haver embossos a la carretera que duu a Lluc. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF