Societat 10/05/2021

Setena setmana consecutiva sense cap cas de coronavirus entre els docents de les Illes

Els nous contagis entre els alumnes descendeix lleugerament

ARA Balears
2 min
Sortida d'un centre escolar de les Illes Balears

PalmaLa situació epidemiològica als centres educatius de les Illes continua a la baixa i s'encadenen set setmanes consecutives sense detectar cap cas de coronavirus entre el personal docent de l'Arxipèlag. El Govern balear ha informat, a través d'un comunicat, que des que es va iniciar la campanya de vacunació entre el personal educatiu de les Illes (el passat mes de març) només s'han detectat dos positius i la incidència del virus en els centres illencs manté una tendència descendent.

La Conselleria de Salut de les Illes Balears ha informat que 5.586 professionals d'infantil i educació especial de l'Arxipèlag ja han rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna. Xifra que suposa el 79,43% del total de professionals d'aquestes etapes. Pel que fa als docents de primària i secundària, un total de 13.160 professionals ja s'han vacunat contra el coronavirus, cosa que suposa que el 70,60% de professionals d'aquestes etapes ja han iniciat el procés d'immunització. En total ja s'han vacunat 18.746 professionals de l'àmbit educatiu.

Cal recordar que la vacunació dels docents de les Illes Balears es va paralitzar quasi per complet des del canvi de criteri amb la vacuna d'AstraZeneca. A principis de març, un 67% d'aquests professionals ja havien rebut la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus, però després de la decisió sobre AstraZeneca aquesta xifra s'ha estancat les darreres setmanes. Tot i això, la campanya de vacunació ha permès viure una situació epidemiològica estable i baixa als centres educatius de les Balears.

Pel que fa als alumnes, aquesta setmana s'ha registrat un lleuger descens en la xifra total de nous casos i de grups en quarantena. Segons ha informat el Govern balear, en els darrers set dies s'han detectat 59 positius per coronavirus, 20 menys que els que es detectaren la setmana passada. Per illes, 48 casos s'han detectat a Mallorca, set a Menorca i quatre a Eivissa. A més, aquesta setmana hi ha 18 grups en quarantena, 17 que ho estan des de la setmana passada i un nou que ho estaran a partir d'aquest dilluns. D'aquesta manera, un 0,03% dels estudiants illencs tenen el contacte actiu.

stats