Societat 22/06/2022

El Seprona decomissa peix capturat furtivament en un restaurant de Menorca

Des de principi de juny s'han requisat 23,6 quilos de producte capturat il·legalment a l'illa

Iván Martín
1 min
Imatge dels peixos decomissats.

MAÓAgents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) han decomissat una partida de peix, capturada de manera furtiva, en un restaurant de Menorca. Així ho ha anunciat aquest dimecres el Consell de Menorca, que ha assenyalat que el decomís s'ha dut a terme en col·laboració amb inspectors de pesca i vigilància de la Reserva Marina del Nord.

En concret, es tracta d'un anfós, un anfós bord i dos escorballs que l'establiment tenia a la cuina i que havien estat pescats amb fusell, una pràctica prohibida. Arran d'aquesta campanya iniciada el mes de juny, també s'han decomissat 23,6 quilos de peix capturats amb la mateixa tècnica i que suposadament es venien en el mercat negre.

El conseller d'Economia i Territori de Menorca, Bep Pastrana, ha explicat que durant aquesta època de l'any s'incrementen les tasques de vigilància: "Cada temporada intensifiquem les campanyes de vigilància tant en restaurants com en zones sensibles de pesca, amb l'objectiu d'evitar que es produeixin situacions irregulars com aquestes i que ens preocupen".

Una vegada passen els controls sanitaris, els exemplars intervinguts es donen a un centre benèfic, que en aquest cas han estat les monges de Santa Clara. Les embarcacions de vigilància es troben a Fornells, a l'illa de l'Aire de Sant Lluís i a Maó.

stats