Societat 26/03/2020

La Selectivitat a les Balears es farà els dies 7, 8 i 9 de juliol

La Conselleria d'Educació i la UIB han acordat també suspendre per aquest curs les proves d'admissió als graus d'Educació Infantil i d'Educació Primària

Ara Balears
2 min
Estudiants durant un examen de la selectivtat

PalmaLa Conselleria d'Educació i la UIB han acordat les noves dates de la Selectivitat, que finalment es farà el 7, 8 i 9 de juliol, si l'estat d'alarma no s'allarga. Així ho han decidit aquest dijous el conseller Martí March i el rector de la Universitat, Llorenç Huguet, en una reunió per videoconferència, en què també han decidit suspendre per aquest curs les proves d'admissió als graus d'Educació Infantil i d'Educació Primària. Aquestes proves avaluen el nivell de competències comunicatives, de raonament crític i logicomatemàtiques dels aspirants a mestre.

Aquest acord arriba l'endemà que la Conferència Sectorial d’Educació acordàs ajornar les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat a tot l’Estat i donàs a les comunitats autònomes el termini entre el 22 de juny i el 10 de juliol per a la convocatòria ordinària, mentre que l’extraordinària s’hauria de fer abans de dia 10 de setembre.

March ha recalcat que "era molt important arribar a un acord com abans millor", ja que ara "és moment de llevar incerteses" entre el professorat i els alumnes de segon de Batxillerat, que s’han de presentar a les proves, de manera que es vegin perjudicats el mínim possible. Per part seva, Llorenç Huguet ha manifestat que la convocatòria d’aquestes proves "respectarà en tot moment" la normativa de seguretat per fer front a la Covid-19 prevista per a actes multitudinaris de més de mil persones.

A causa de les circumstàncies d'excepcionalitat que ha provocat la crisi de la Covid-19, amb l'aturada de classes presencials, el Ministeri va anunciar dimecres que es mantindria l'estructura de l'examen, però es flexibilitzaria la tria d'opcions, de manera que els alumnes podran escollir aquelles preguntes que hagin pogut treballar.

stats