Societat 25/03/2020

La Selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol

A les Balears, la UIB haurà de definir la data concreta de les proves, que podria canviar si s'allarga l'estat d'alarma

Elena Navarro
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa Conferència Sectorial d'Educació, que agrupa el Ministeri i les comunitats autònomes, ha aprovat per unanimitat aquest dimecres fer les proves ordinàries de Selectivitat entre els dies 22 de juny i 10 de juliol, i les extraordinàries abans del 18 de setembre. N'ha informat el conseller d'Educació de les Illes, Martí March, en una roda de premsa després de la conferència telemàtica.

March ha precisat que la UIB "concretarà la data específica" de les proves a les Balears i que precisament "el marge és tan ampli perquè totes les comunitats autònomes s'hi puguin adaptar". Les notes dels exàmens ordinaris hauran d'estar posades abans del 18 de juliol i les notes dels extraordinaris, abans del 18 de setembre. Així, l'assignació de places definitives no es podrà fer abans del 25 de setembre.

Respecte del model d'examen, se'n mantindrà l'estructura però es flexibilitzarà la tria d'opcions, de manera que "els alumnes podran escollir aquelles preguntes que hagin pogut treballar", ha precisat el conseller. Aquesta mesura s'ha decidit per no "perjudicar l'alumnat" en aquesta situació d'excepcionalitat en l'entorn educatiu. March ha avisat que si s'allarga l'estat d'alarma "tot és modificable", però que han aprovat aquesta data per "donar tranquil·litat i certesa en aquesta situació".

Sense acord per a les oposicions

En la reunió, també s'ha debatut si s'han de mantenir o no les oposicions d'enguany, però s'ha arribat a un consens. March ha assegurat que la posició del Govern balear és mantenir-les, però que estan a l'espera d'un consens amb els sindicats i les altres comunitats autònomes. "Ja estaven convocades, es varen tancar dos dies abans de tancar el termini amb 3.600 persones apuntades, i la nostra posició és mantenir-les", ha precisat, i ha afegit que "ens interessa baixar la taxa d'interins" i no perjudicar "ni interins ni centres educatius".

El Ministeri i les autonomies han acordat també suspendre les proves d'avaluació diagnòstica que estableix la LOMQE, encara vigent, pels cursos de tercer i sisè de Primària i quart d'ESO. El conseller ha explicat que la Conselleria planteja elaborar un pla per reforçar els continguts amb vista a l'estiu o l'inici del curs vinent.

Quant a formació professional, en la reunió s'ha decidit "flexibilitzar" les pràctiques i el Ministeri ha posat a disposició de les comunitats tots els recursos digitals disponibles de la modalitat de Formació Professional a distància, amb 104 cicles formatius.

Targetes moneder

Les targetes moneder per als 6.152 escolars amb beca menjador arribaran aquesta setmana i es repartiran als centres entre divendres i dilluns vinent, segons ha assegurat el conseller. L'ajuda inicial és de 60 euros, que correspon a cinc euros de dilluns a divendres entre els dies 16 i 31 de març, però a partir de l'1 d'abril s'abonaran 40 euros més, ja que s'ha allargat la suspensió de les classes.

Finalment, respecte sw la problemàtica de la bretxa digital, March no ha concretat mesures però ha assegurat que els inspectors estan treballant per veure en quines zones hi ha alumnes que no disposen d'una connexió adequada a internet i que es treballaran mesures.

stats