Mobilització
Societat 27/05/2024

La segona de tres grans manifestacions en un mes

L'anterior va ser la Diada per la Llengua, que va congregar 40.000 persones, i la següent que s'espera és la que ha convocat la Plataforma per la Memòria Democràtica

ARA Balears
1 min
La plaça Major, plena de gom a gom.

PalmaLa manifestació 'Mallorca no es ven', convocada pel col·lectiu Banc del Temps Sencelles contra la massificació turística i les dificultats d'accés a l'habitatge, ha estat la segona mobilització històrica aquest mes. El diumenge 5 de maig va tenir lloc la Diada per la Llengua, organitzada per l'Obra Cultural Balear i Joves per la Llengua, que va congregar 40.000 persones a la plaça Major de Palma per clamar contra els atacs del Govern al català. La pròxima concentració que s'espera es preveu que sigui el 2 de juny, en aquest cas impulsada per la Plataforma per la Memòria Democràtica contra la derogació de la legislació memorialística a les Illes.

Cartell de la concentració contra la derogació de la Llei de Memòria Democràtica.

"Serà un clamor a favor dels drets humans i pel reconeixement dels drets de les víctimes del feixisme", va assenyalar la portaveu de la plataforma, Maria Antònia Oliver, fa dues setmanes, quan es va convocar la manifestació.

Amb aquesta, serien tres les manifestacions multitudinàries que hauria acollit l'illa en un mes. Cal tenir en compte que les dues darreres han sumat desenes de milers de participants. Així, a la d'aquest dissabte hi varen assistir més de 10.000 persones (més de 25.000, segons el col·lectiu organitzador, i 10.000, segons la Policia Nacional), mentre que la Diada per la Llengua va ajuntar 40.000 persones. Les dues han estat titllades d'històriques per la quantitat de persones que han aconseguit mobilitzar, amb unes xifres sense precedents.

stats