Societat 03/03/2024

Segona fase del 'Palma a Punt': 84 barris i més de 100 operaris

Aquesta actuació, la primera d'enguany, comença aquest dilluns i preveu finalitzar l'1 de juny

ARA Balears
2 min
Treballadors d'Emaya netegen uns contenidors

PalmaAquest dilluns comença la segona fase del programa 'Palma a Punt', el pla de neteja i millora dels barris del municipi. L'actuació s'iniciarà al barri de Pere Garau i, posteriorment, es desplaçarà a la zona de Foners i al polígon de Llevant, fins a completar tot el municipi. D'aquesta manera, el programa, que es desenvoluparà en diferents fases, preveu finalitzar l'1 de juny, després d'haver passat per nou sectors i pels 84 barris de Ciutat.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma en una nota de premsa, més de 100 operaris participaran en el pla, a més de diverses àrees municipals com Emaya, Infraestructures, Sanitat i Seguretat i Civisme, entre d'altres. La intenció és que aquesta iniciativa, que es complementa amb els serveis ordinaris, es repeteixi en cada barri almenys dues vegades a l'any.

Així, les tasques previstes són la neteja de pintades en espais públics, mobiliari urbà i senyals; l'increment d'aigualeig a pressió, especialment en les zones més abandonades; la neteja i el manteniment de contenidors i papereres; la reparació de clots a la calçada i a les voreres; la revisió de l'enllumenat públic; facilitar l'accés a les parades de l'EMT i el manteniment dels ancoratges de BiciPalma; control de patinets, del renou i el control de plagues, entre altres.

Balanç de la primera fase

La primera fase del 'Palma a punt' va concloure, entre altres accions, amb la retirada de gairebé 2.000 pintades, el manteniment i la neteja de 9.169 contenidors, el desbrossament de 76 quilòmetres de calçada i l'aigualeig de 1.280 quilòmetres de vorera.

Així mateix, des d'Infraestructures es varen pintar, reparar o substituir més de 300 fanals i es varen asfaltar més de 150 punts amb desperfectes. Per la seva banda, l'àrea de Seguretat i Civisme va desplegar més de 20 controls de seguretat i va tramitar 418 denúncies a patinets, i Sanitat, amb el control de plagues, va actuar en més de 57.000 tapes de residuals i en gairebé 1.400 embornals.

stats