Societat 04/10/2023

Prop de 200 pintades i 25 tones de residus: primer balanç del Palma a Punt

Aquestes tasques s'han fet als barris de Pere Garau, Marquès de Fontsanta, Foners, Nou Llevant, la Soledat, Son Gotleu, Can Capes, Son Canals, Son Forteza i els Hostalets

ARA Balears
2 min
Treballadors d'Emaya fent nets els contenidors en un dels barris de Palma

PalmaEl programa Palma a Punt, el pla de xoc de neteja i millora dels barris, ha finalitzat amb un balanç de 25 tones d'escombraries i deixalles voluminoses retirades, la neteja amb aigua de 143.000 metres lineals de vorera i la neteja de més de 200 pintades vandàliques, entre d'altres. Aquestes tasques s'han duit a terme durant la segona quinzena de setembre al sector 1-2 de Ciutat, el primer dels nou en els quals divideix Emaya el municipi i que engloba els barris de Pere Garau, Marquès de Fontsanta, Foners, Nou Llevant, la Soledat, Son Gotleu, Can Capes, Son Canals, Son Forteza i els Hostalets. Totes les actuacions s'han fet en 12 dies.

Segons ha informat Cort en una nota de premsa, en aquestes actuacions, que complementen els treballs que cada departament fa habitualment, hi han participat prop de 100 operaris de diverses àrees, com ara Infraestructures, Sanitat o Seguretat i Civisme. El dispositiu es basa en una anàlisi prèvia de les necessitats de cada zona per augmentar l'eficàcia dels treballs. Per part d'Emaya, hi han participat 40 treballadors i més de 20 vehicles.

Concretament, entre les tasques fetes per l'empresa municipal, hi figuren les següents: l'esbrossament de més de 15.000 metres lineals de vorada; el manteniment i la neteja de 1.050 papereres i 58 sanecans; la col·locació de 30 papereres noves i el manteniment i neteja de 300 ubicacions de contenidors (amb un total de 1.212 contenidors). Pel que fa al Departament de Sanitat (encarregat de controlar les plagues), les actuacions han consistit en la desratització en 654 tapes de residuals; la desinsectació per a cuques molles de 2.454 tapes de residuals; control del mosquit tigre en 120 embornals; la desratització als parcs i jardins del sector, i s'han atès 99 queixes i peticions de veïns.

Per la seva banda, l'àrea d'Infraestructures ha pintat, reparat i substituït, a causa de l'oxidació, gairebé 100 fanals; ha reparat l'asfalt i les voreres en diversos carrers del sector; ha pintat vuit semàfors i ha duit a terme el manteniment de la resta; ha millorat l'accessibilitat dels passos de vianants de diversos carrers i ha esbrossat dels escocells, així com treballs de poda i reposició de plantes.

Així mateix, la Regidoria de Seguretat Ciutadana ha fet tres controls de patinets en el sector durant aquests dies per vigilar el compliment de les normatives en matèria de vehicles de mobilitat personal. Aquestes actuacions s'han saldat amb 72 denúncies per irregularitats i la retirada de cinc patinets.

Properes actuacions del programa

Durant la primera quinzena d'octubre les tasques es duran a terme en el sector 3-4, que engloba els barris d'Arxiduc, Plaça de Toros, Son Oliva, l'Olivera, Cal Capiscol, Camp Redó i Bons Aires. D'altra banda, durant la segona quinzena, s'actuarà en els barris de Son Armadams, Son Espanyolet, Son Dureta, Santa Catalina, el Jonquet, Son Cotoner i el Fortí, entre d'altres (inclosos en el sector 5-6). Des de l'Ajuntament han assenyalat que l'objectiu és que aquestes tasques es duguin a terme almenys dues vegades a l'any a cada zona.

stats