Societat 30/03/2020

Arriba un segon avió a Palma amb 17 tones de material sanitari

Entre la càrrega hi ha 10.000 proves que serviran per detectar de manera "eficient" el covid-19 en els hospitals balears

Ara Balears
1 min
L'avió i part de la càrrega sanitària.

PalmaUn segon avió procedent de Xangai ha arribat aquest dilluns a l'aeroport de Palma amb 17 tones de material sanitari, segons ha informat la consellera de Salut, Patrícia Gómez. Entre la càrrega hi ha 10.000 proves que serviran per detectar de manera "eficient" el covid-19 en els hospitals balears i la consellera ha assegurat són diferents de les que va comprar el Ministeri de Sanitat, ja que aquestes són "vàlides".

Segons ha informat l'agència Efe, les proves han passat l'examen per part del Departament de Microbiologia de l'Hospital Universitat de Son Espases i només es faran servir als hospitals. A més de les proves, també han arribat un milió de màscares quirúrgiques, 100.000 màscares de protecció, bates d'aïllament, hidrogel i milions de guants per protegir el personal sanitari i els treballadors de les residències.

Aquest cap de setmana va arribar un carregament de material sanitari i, entre altres productes, hi havia 100.000 màscares FFP2 i 500.000 de quirúrgiques, totes comprades pel Govern. L'Executiu balear anuncià divendres l'arribada "imminent" de material sanitari. En aquest sentit, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, va negar que suposi cap inconvenient centralitzar-ne el repartiment a Madrid: "Totes les administracions fan el que poden per donar resposta a la crisi".

El Ministeri de Sanitat ha distribuït, des del 10 de març, un total de 7.473.708 de mascaretes entres les comunitats autònomes per protegir-se contra la pandèmia del coronavirus. D'aquestes, 113.496 han arribat a Balears, segons va informar Efe. La presidència del Govern va informar en un comunicat que divendres es va adquirir nou material de la Xina.

stats