Agricultura
Societat 29/06/2022

El sector primari i agroalimentari illenc rep ajudes d'uns vuit milions d'euros al juny

Del total, 2,6 milions han anat destinats a mantenir el sector lacti de Menorca

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un camp.

PalmaEl Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Balears (Fogaiba) ha destinat uns vuit milions d'euros en ajudes als sectors agrari, pesquer, ramader i agroalimentari durant el mes de juny, segons ha informat aquest dimecres en una nota de premsa la Conselleria d'Agricultura, Alimentació i Pesca. 

Per una banda, les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural sumen uns 4,8 milions d'euros, 2,4 milions dels quals van destinats a compensar els costos addicionals i les pèrdues d'ingressos a conseqüència de les limitacions que suposa la producció agrària en zones específiques. Un dels criteris d'aquesta ajuda és la insularitat.

D'altra banda, s'han abonat 817.791 euros d'aquest programa a l'agricultura ecològica; 614.679 euros de l'ajuda d'inversions en explotacions agràries; 351.650 euros de l'ajuda a l'agricultura integrada; 189.090 euros de l'ajuda de manteniment de races autòctones, i 115.746 euros de les ajudes a inversions per a la prevenció d'incendis forestals.

Sector lacti de Menorca

Pel que fa a les ajudes del Servei d'Ajudes d'Estat, 2,6 milions han anat destinats a mantenir el sector lacti de Menorca, en el marc de les mesures dissenyades per donar suport a la seva modernització i comercialització. També s'han abonat 425.526 euros d'aquesta ajuda a alimentar el bestiar i garantir la continuïtat de les explotacions de Mallorca i Menorca, per fer front a la sequera de l'any 2021.

Aquest mes de juny també s'han pagat gairebé 60.000 euros de les ajudes de suport al sector ramader i 30.000 euros de l'ajuda de retirada de patates. Aquestes dues quanties es van convocar per donar resposta als efectes de la pandèmia.

stats