Societat 20/04/2022

Mallorca Rural destinarà 350.000 euros al sector agrari i agroalimentari

Les ajudes són per a autònoms, emprenedors, cooperatives i petites empreses

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'un granger regant el camp.

PalmaAutònoms, emprenedors, cooperatives i petites empreses podran sol·licitar les ajudes de 350.000 euros que Mallorca Rural destinarà a fomentar el sector agrari i agroalimentari, segons ha informat aquest dimecres el Consell de Mallorca, juntament amb la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) i el Fons de Garantia Agrari i Pesquer (Fogaiba).

Les actuacions subvencionables, que s'hauran de tramitar a la pàgina web de Mallorca Rural, han d'anar enfocades a donar suport al sector agrari i agroindustrial, a la conservació del patrimoni cultural i natural, a la gestió sostenible dels recursos naturals i al desenvolupament d'accions de formació i sensibilització.

37 municipis

Segons ha explicat l'agrupació en una nota de premsa, les ajudes van destinades als 37 municipis Leader, integrats a Mallorca Rural, que són Alaró, Algaida, Ariany, Artà, Banyalbufar, Binissalem, Búger, Bunyola, Campanet, Campos, Consell, Costitx, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Inca, Lloseta, Llubí, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, sa Pobla, Puigpunyent, Sencelles, Sant Joan, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí, Selva, Sineu, Sóller, Valldemossa i Vilafranca de Bonany.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha assenyalat que l'objectiu d'aquestes ajudes és "acompanyar la iniciativa privada del sector agrari per a la millora de la seva competitivitat".

20.000 euros per sol·licitud

Per la seva banda, el president de PIMEM, Jordi Mora, ha precisat que aquestes ajudes finançaran un 50% del pressupost dels projectes productius i un 80% dels no productius, amb un màxim de 20.000 euros per sol·licitud.

Finalment, el gerent del Fogaiba, Mateu Morro, ha destacat tres factors "positius" que han contribuït al creixement de Mallorca Rural, que han estat l'accés directe a ajudes, el foment del món associatiu i el creixement dels projectes de caràcter innovador.

stats