Societat 04/08/2020

Satse denuncia que hi ha pacients a Urgències de Son Espases que fa tres dies que esperen un llit

El sindicat d'infermeria assegura que aquesta àrea de l'hospital està col·lapsada, amb més de 40 persones que haurien de sortir però no tenen habitació a planta assignada, mentre hi ha llits tancats

M. Fuster
1 min
Les Urgències de Son Espases, col·lapsades des de fa dos dies

PalmaEl sindicat Satse denuncia que hi ha pacients a Urgències de Son Espases que fa tres dies que esperen un llit. És una de les conseqüències de tenir aquesta àrea col·lapsada, segons el sindicat d'infermeria. Afirmen que des de les 12.30 fins a les 18 h a Urgències hi ha més 100 persones, més de 40 de les quals estan a l'espera que les duguin a planta i només cinc tenen un llit assignat. "Això es produeix en un moment en el qual hi ha llits tancats per vacances del personal o per reduir costos", assenyalen fonts del sindicat d'infermeria.

Per evitar aquesta situació, que va començar el cap de setmana i que s'ha produït en altres moments sobretot els mesos d'estiu, segons el sindicat, cal contractar més personal d'infermeria i també reforçar el servei d'Urgències.

Tot i que els pacients afectats no tenen covid-19, "en plena pandèmia no és moment per tancar llits". L'hospital ha habilitat zones per ubicar-hi lliteres, afirmen des de Satse.

stats