Societat 12/06/2020

Salut afirma que hi ha 168 llits d'UCI i que se'n poden habilitar fins a 220

La Conselleria de Salut respon a les crítiques de SATSE, que afirma que només hi ha 84 llits i que són insuficients en cas de rebrot

Ara Balears
1 min
Infermeres de l'hospital Son Espases.

PalmaSalut ha assegurat que actualment hi ha llits suficients a les unitats de cures intensives, en concret 168, i que es pot ampliar la xifra de manera ràpida fins a 220. La Conselleria respon així a les crítiques del sindicat d'infermeria SATSE, que ha afirmat en un comunicat que a cures intensives hi ha 84 llits, quantitat insuficient davant possibles rebrots del coronavirus.

SATSE també reclama un augment de la plantilla d'infermeria a les UCI perquè no se superi la xifra de dos professionals per malalt. La consellera Patrícia Gómez, que fa poc va explicar que en els moments més forts de la pandèmia les UCI de les Balears no superaren el 70% de la seva capacitat, també ha destacat la contractació recent de 105 infermeres.

Per la seva banda, el Sindicat recorda que, segons el darrer informe de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), Espanya està per sota de la mitjana dels països analitzats, ja que té 9,7 llits UCI per 100.000 habitants i la mitjana és de 15,9 llits per 100.000 habitants. A les Illes Balears la mitjana és de 7,3 llits per 100.000 habitants. En la comparativa realitzada per l'OCDE, Espanya queda molt per sota de països europeus com Alemanya, que triplica la mitjana espanyola de llits UCI, per exemple.

stats