Societat 22/06/2023

"En hotels amb insectes i humitats": els tribunals de les oposicions docents desplaçats denuncien el mal estat dels allotjaments

Els afectats també lamenten que varen haver de quedar a Mallorca durant tot el cap de setmana per vigilar un procés que va durar tres hores

2 min
Una de les humitats a un hotel on els membres dels tribunals docents s'han allotjat

PalmaEls sindicats i els membres dels tribunals docents denuncien que, a menys d'una setmana per al començament de les oposicions eliminatòries, encara hi ha integrants procedents d'Eivissa i Menorca que no disposen d'allotjament a Mallorca. Per altra banda, també denuncia que el cap de setmana passat alguns membres es varen haver de traslladar a Mallorca en el marc de les oposicions extraordinàries i "en l'horari que la Conselleria d'Educació va determinar". Les condicions dels allotjaments (alguns ubicats a Palmanova i l'Arenal), eren "lamentables, en establiments de turisme de borratxera, crits durant tota la nit i condicions de salubritat dubtoses", explica Joan Crespi, representant de SIAU. De fet, alguns dels hotels tenien "insectes i humitats", denuncia Maria, una de les docents afectades.

A aquesta circumstància s'hi va sumar que el passat diumenge l'Aeroport d'Eivissa va suspendre la seva operativa a causa de l'ocupació de la pista per part d'una avioneta. Això va provocar que els docents patissin retards en els vols de tornada. En el cas de Maria, amb fills petits a càrrec, va arribar a Eivissa a la 1 h de la matinada, quan ho havia de fer a les 21 h. SIAU també denuncia que els desplaçats a Mallorca varen haver d'estar un dia sencer a l'illa "per fer una prova de tres hores, quan aquest procés s'hagués pogut fer establint una seu a cada illa, com fan altres administracions".

No es coneix la ubicació dels allotjaments

Maria detalla que, en el marc de les oposicions ordinàries, els tribunals han de ser a Mallorca entre el 25 de juny i el 12 de juliol, "malgrat que els exàmens comencen al 27 de juny". "Què he de fer un dia sencer per Palma sense fer res, tenint fills petits a Eivissa?", es pregunta. Maria també denuncia el fet que la Conselleria pagui el bitllet d'anada i el de tornada dia 12 de juliol. "Els dies d'actuació són el 27, 28, 29, 30 de juny i l'1 de juliol. La resta de dies fins al 12 de juliol són per esperar si hi hagués reclamacions i posar notes. No faria falta ser a Mallorca", diu.

CCOO explica que ha remès a la Direcció General de Personal Docent "els dubtes, queixes i angoixa sobre algunes situacions referents a l'allotjament i la distància respecte dels centres on hauran de desenvolupar les seves tasques els tribunals", explica Mario Davis, representant del sindicat. "Hem demanat que es doni informació i solucions als membres de tribunal que estaran desplaçats, i que aclareixin si se'ls pagarà el quilometratge i si hi haurà diverses freqüències pels trànsfers. Els tribunals necessiten informació el més prest possible, és fonamental facilitar al màxim el benestar dels tribunals, reduint les molèsties", afegeix.

SIAU també denúncia la gestió dels sistemes de transport entre els hotels i els llocs d'examen. "Segons l'administració, no pagaran el desplaçament des dels llocs d'examen a l'hotel, perquè entenen que per això ja paguen dietes", assegura Crespí. Sí que s'habilitaran trànsfers per anar entre l'hotel i el lloc d'examen. "Els membres de diferents tribunals hem d'anar tots amb el mateix trànsfer, malgrat que tinguem intervenció a hores molt diferents. Això ens fa perdre temps", explica Maria. Davant aquesta situació, i que encara no es coneix la ubicació dels allotjaments, alguns docents han demanat poder dur el seu cotxe des de l'illa de procedència o poder llogar un vehicle, però la petició ha estat, de moment, rebutjada.

stats