Oposicions
Societat 18/06/2023

Iniciades les proves d’oposició que culminen el procés d’estabilització docent de les Balears

En total, s'havien inscrit en aquest procés extraordinari 3.150 aspirants per a 265 places

ARA Balears
2 min
Estabilització de docents

PalmaLes proves d'oposició que culminen el procés d'estabilització docent de les Balears s'han iniciat aquest diumenge, sense cap incidència remarcable. Segons ha informat Conselleria d'Educació i Formació Professional en una nota de premsa, aquest diumenge s'han iniciat, sense cap incidència remarcable, les proves d'oposició del procés d'estabilització docent, amb 265 places convocades. En total, aquesta jornada s'han presentat a les proves 836 aspirants.

Les proves d'aquest diumenge corresponen al curs oposició-estabilització. Aquest concurs oposició és extraordinari i té unes característiques específiques dirigides a facilitar l'estabilització de places, com el fet que els exercicis no són eliminatoris i es modifica la presentació de la programació didàctica, que se substitueix per unitats didàctiques.

En total, s'havien inscrit en aquest procés extraordinari 3.150 aspirants per a 265 places. Els aspirants havien de lliurar la unitat didàctica entre els dies 1 i 15 de juny per poder accedir a la prova d'aquest diumenge. En cas que no es presentàs aquest material dins del termini fixat, s'entén que es renuncia a participar en el procés selectiu. Un total de 905 aspirants van complir amb aquest requisit. Finalment s'han presentat a les proves d'aquesta jornada 836 aspirants, que suposen el 26,54% del total de persones inscrites.

La directora de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha explicat que tot el dispositiu habilitat aquest diumenge s'ha desenvolupat amb normalitat i que s'està a la part final d'un procés que ha permès estabilitzar més de 8.000 places des de 2015 i aconseguir la xifra d'interinitat del 8%, mentre que l'any 2015 era del 38%.

Un any extraordinari

El 2023 se celebren tres convocatòries de places docents. Dues corresponen al procés d'estabilització amb caràcter excepcional establert per la Llei de reducció de la temporalitat. Es tracta del concurs de mèrits de procés d'estabilització, amb 2.583 places convocades. Dia 15 de juny es va publicar la llista dels aspirants que han obtingut plaça. L'altra és el concurs oposició de procés d'estabilització, amb 265 places que s'ha iniciat aquest diumenge, 18 de juny.

A més d'aquestes dues convocatòries, el 2023 es convocarà un concurs oposició ordinari de taxes de reposició en el qual s'ofereixen un total de 564 places. Aquest procés s'iniciarà diumenge que ve, 25 de juny. Així, ateses les places del procés extraordinari i de l'ordinari de taxes de reposició, des de 2017 s'han estabilitzat 8.208 places.

En conjunt hi ha un total de 5.195 aspirants admesos en les dues proves d'oposició: 3.141 en les d'estabilització i 2.054 en les ordinàries. En total hi haurà 110 tribunals integrats per 550 docents per a les dues convocatòries d'oposició d'aquest any 2023, 56 dels quals corresponen a les oposicions d'estabilització i 54 a les oposicions.

stats