Societat 06/02/2021

Santiago reclama a l'Estat que prioritzi els treballadors de serveis socials en la vacunació

La consellera ha enviat una carta al ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias, i a la ministra de Sanitat, Carolina Darias

Ara Balears
1 min
La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, durant la seva compareixença davant del Parlament

PalmaLa consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha demanat al vicepresident i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, i a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que inclogui el personal de serveis socials que està a primera línia com a col·lectiu prioritari en l'estratègia de vacunació. En aquesta categoria s'inclouen, per exemple, els valoradors de dependència que es desplacen fins als domicilis dels majors, els educadors de pisos de convivència, els professionals que van visites a cases o els que fan feina en albergs de persones sense sostre.

Segons ha informat la Conselleria d'Afers Socials aquest dissabte, Santiago va enviar una carta a ambdós membres del govern de l'Estat el 29 de gener per exposar-los aquest reclam. En el document, la consellera reconeix que la disponibilitat de les vacunes és limitada, fet que obliga a seguir un full de ruta.

Carta als ministres

No obstant això, subratlla la importància d'incorporar tots els serveis socials com a part dels serveis essencials. En aquest sentit, reclama que el govern espanyol reconegui la tasca clau de cura que fa aquest sector envers la població més fàgil i necessitada.

stats