Societat 22/06/2022

Ciutadella torna a estar estibat de mallorquins i catalans per Sant Joan

S'esperen 42.000 persones en avió i vaixell des de Mallorca i Barcelona

Iván Martín
1 min
Joves santjoaners entrant a la plaça del Born de Ciutadella.

CIUTADELLATothom parla a Menorca d'un vídeo que ha esdevingut viral i on es veuen centenars de joves desembarcant d'un vaixell que ha atracat al port de Ciutadella. Malgrat ser conscients que aquesta és una imatge tradicional de les festes de Sant Joan, mai s'havia visualitzat la massificació del Sant Joan com ara.

Ciutadella viu des de fa una setmana l'ambient festiu, que aquesta nit es traduirà en la Nit de Festers. Dijous i divendres arribaran els plats forts, però aquestes hores són d'arribades amb més de 42.000 places ofertes per companyies aèries i navilieres, només procedents de Barcelona i Mallorca.

Joves desembarcant d'un vaixell que ha atracat al port de Ciutadella

La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat que es respectin els protocols de les festes: "És una festa d'emocions i sentiments, i volem que tothom s'ho passi bé, però des del respecte i la responsabilitat per mantenir-ne l'essència". Per a Gomila, la massificació no és un fet aïllat i recorda que abans de la pandèmia també van arribar molts visitants: "L'any 2019 va venir molta gent i aquest serà el mateix, tot i que ho tenim tot a punt per celebrar les festes de manera segura".

En aquest sentit, ha remarcat que el reforç de policies locals de Mallorca i altres pobles menorquins, així com els 60 efectius de la Policia Nacional, completaran un dispositiu que complirà per primer any el Pla Director de Seguretat.

stats