Societat 12/01/2023

Els sanitaris alerten que les Urgències comencen l'any saturades a les Balears

Els hospitals illencs tenen un increment de la demanda de més del 30%, segons SEMES

ARA Balears
1 min
Urgències de Son Espases.

PalmaLa Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències (SEMES) ha alertat que els serveis d'Urgències estan "saturats" a l'Estat, amb un increment de càrrega assistencial important a totes les comunitats autònomes. A les Illes, el president autonòmic, Daniel García, apunta des de l'inici de l'any "hi ha un increment del 33% respecte del mateix període".

SEMES ha advertit en un comunicat que la "complicada i insostenible" situació que continuen vivint aquests serveis "no ha fet més que augmentar durant els primers dies de l'any, sense que el govern i les comunitats autònomes apliquin solucions de futur per al sistema sanitari".

La societat mèdica apunta que la pressió a les Urgències i les Emergències és cada vegada més gran "a conseqüència de la situació a l'Atenció Primària". "Això s'afegeix al cansament d'aquests professionals per manca de reconeixement de la seva especialitat mèdica, que ja és una excepció global".

Rècord d'urgències el 2022

L'augment de pacients a les Urgències ha estat constant i sostingut els darrers anys. De fet, el 2022, els hospitals públics illencs varen atendre 491.946 urgències hospitalàries els primers 11 mesos de l'any, amb un increment del 21% respecte del mateix període del 2021, quan n'hi va haver 405.924. Això vol dir que, de mitjana, es varen atendre gairebé 1.500 urgències cada dia.

stats