Primera sanció de l'any a un 'party boat' de Magaluf

L'empresa va forçar la porta del moll i la Policia Local de Calvià els va agafar en el moment de la infracció, ja que ho havien anunciat per internet 

La Policia Local de Calvià ha sancionat el primer 'party boat' d'aquest any al moll de Magaluf. L'operació va començar la setmana passada, quan la Policia va veure que la porta del moll de Magaluf havia estat forçada. El passat dissabte varen muntar un dispositiu especial per veure si alguna empresa estava utilitzant el moll de manera il·legal.  

Els policies varen agafar 'in fraganti' els infractors, ja que estaven assabentats per una publicitat a internet de l'organització d'una 'party boat' amb excursió marítima fins al far. En total hi havia 180 turistes, que venien d'un local d'oci de la zona. A més, hi havia begudes alcohòliques dins l'embarcació. Recordem que l'Ajuntament de Calvià va prohibir que el moll s'utilitzàs per fer 'party boats' i només hi permetia l'accés a les empreses que feien rutes o excursions per la zona. 

La sanció 

A partir d'ara, l'empresa tindrà prohibit tornar a utilitzar l'embarcador i, a més, haurà de pagar una multa d'entre 600 i 1.500 euros. Davant aquest succés i amb la finalitat de millorar la seguretat, l'Ajuntament ha assegurat que la porta serà reforçada i tindrà un sistema de clau que podrà ser desactivat de manera remota i particular. Aquesta sanció se suma a les que ja varen anunciar aquest dilluns, quan varen obrir un expedient a vuit locals de Magaluf per vendre per internet promocions en què es fomentava el consum d'alcohol. 

Fins a 1.500 euros de multa per als 'happy hour' amb "20 hores de beguda gratis"

Segons fonts de l'Ajuntament de Calvià, darrerament els esforços s'han posat en les ofertes que es fan a través d'internet. "Cada vegada més els locals llancen les seves ofertes a la xarxa i no a peu de carrer, per això abans de la temporada ja se cerquen aquest tipus d'anuncis per sancionar-los". Afegeixen que a vegades és molt difícil poder detectar o sancionar aquests anuncis ja que s'anuncien per sistemes privats i no públics. Aquestes mesures formen part del pla per millorar la imatge i el turisme de la zona, però diuen que "no és fàcil, ja que es necessita una col·laboració per part de tots els implicats". 

Segons l'article 39.6, està prevista una sanció d'entre 600 i 1.500 euros per a qui infringeixi la normativa que prohibeix la difusió de missatges publicitaris a través de qualsevol mitjà als establiments i activitats –o en relació amb aquests– que tinguin entre les seves finalitats facilitar o promoure el consum de begudes alcohòliques. 

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF