Societat 25/07/2019

Tres guàrdies civils, suspesos set dies per posar el 'Cara al sol' a tot volum a la caserna

El Tribunal Suprem ratifica la sanció a un sergent i dos agents que, mentre sonava l'himne falangista, feien la salutació feixista

Ara Balears
2 min
Agents de la Guàrdia Civil celebren la festa del Pilar l'octubre del 2017 a Palma.

PalmaEl Tribunal Suprem ha ratificat la sanció de set dies de suspensió de funcions a un sergent de la Guàrdia Civil i dos subordinats que varen posar el 'Cara al sol' a tot volum a la megafonia de la caserna de Vilafranca de Bonany. Alguns ciutadans ho varen gravar, i també varen enregistrar que, mentre sonava l'himne falangista aixecaven el braç fent la salutació feixista.

El tribunal desestima el recurs del sergent Alfredo C.V. contra la sentència del Tribunal Militar Central que havia ratificat ja una sanció disciplinària de "pèrdua de set dies de sou amb suspensió de funcions" per una falta greu arran de "conductes greument contràries a la dignitat de la Guàrdia Civil".

Els fets varen succeir el 10 d'octubre de 2016. El sergent feia la instal·lació de la megafonia i les darreres proves de so al costat de dos agents en el seu despatx de Vilafranca. La intenció era tenir-ho tot a punt per celebrar la festa de la Verge del Pilar, patrona del la Guàrdia Civil. Llavors, el sergent va dir: "Bé, perquè vegeu com provam el so per al Dia del Pilar...", i va posar l'àudio de l'himne falangista del 'Cara al sol' en un volum tan alt que es va sentir fora de la caserna. Les seves paraules varen quedar enregistrades.

En un dels vídeos que es varen gravar s'observa dos dels agents a través d'una finestra "en actitud de burla", vestits de paisà i fent la salutació falangista amb el braç estès. Els dos subordinats varen reconèixer els fets i varen ser sancionats, però el sergent va recórrer contra la sanció i qüestionà que la veu que se sent al vídeo fos seva. No obstant això, tant els alts comandaments com l'informe pericial de la Policia Judicial no tenen dubtes que va ser ell qui va pronunciar aquestes paraules.

stats