Societat 06/07/2021

Salven una dona de 70 anys de morir ofegada a la platja d'Illetes

La capitana de l'Exèrcit de l'Aire, Marta Fernández, la va rescatar mentre estava fora de servei

ARA Balears
1 min
La capitana de l'Exèrcit de l'Aire.

PalmaUna infermera-tripulant del Servei de Salvament (SAR) de l'Exèrcit de l'Aire va rescatar dissabte una dona de 70 anys amb símptomes d'ofegament a la platja d'Illetes, segons ha informat Europa Press. L'agent del SAR, la capitana Marta Fernández Yécora, la va salvar mentre estava fora de servei.

La tripulant va treure la senyora, que estava inconscient i surant a l'aigua, i li va practicar una reanimació amb el material sanitari dels socorristes que vigilaven la platja, segons ha explicat el SAR. Uns altres dos metges van socórrer la dona i diversos efectius de la Policia Local i una ambulància medicalitzada es van desplaçar al lloc dels fets. Va ser llavors quan l'afectada va començar a reaccionar. No obstant això, continuava respirant amb dificultat, motiu pel qual la van traslladar a la policlínica Miramar i la van ingressar.

Des de l'Exèrcit han destacat la tasca de la capitana i de tot el personal infermer del SAR, que "requereixen una gran preparació assistencial sanitària, primers auxilis i suport vital bàsic en el rescat de persones a mar i terra". A més, han assegurat que "aquests professionals estan sempre en constant formació per estar preparats en situacions reals".

"Gràcies a la ràpida actuació de la capitana i de tots els altres col·laboradors", la dona va poder ser salvada i atesa pels serveis mèdics corresponents. Els fets van ocórrer dissabte passat, 3 de juliol, segons ha explicat l'Exèrcit en una nota de premsa.

stats