Societat 17/12/2020

'Salvem el Nadal? Salvem vides', el vídeo amb què el Govern demana no ajuntar-se per les festes

Professionals de Son Espases protagonitzen el vídeo, que vol conscienciar la població de la necessitat de respectar les mesures per evitar saturar la sanitat

E. N.
2 min
Fotograma del vídeo, "Salvem el Nadal? Salvem vides", amb què Govern vol conscienciar la ciutadania de la necessitat de respectar les mesures durant les festes.

PalmaEl primer que hi apareix és la típica taula de Nadal: la millor vaixella, les flors vermelles, les espelmes del mateix color al mig. S'hi asseuen professionals sanitaris de Son Espases que treballen a primera línia en la lluita contra el covid-19, que demanen a la ciutadania responsabilitat durant les festes per evitar saturar el sistema sanitari. Alhora, aplaudeixen les persones responsables, "que eviten cada dia que hi hagi més persones que hagin de passar per les UCI", diuen.

Es tracta del vídeo que ha llançat el Govern balear per conscienciar els illencs del perill que significa relaxar-se davant el virus durant el Nadal. 'Salvar el Nadal o salvar vides?'. Aquesta és la pregunta que es fa a la campanya. El missatge que transmeten els sanitaris és clar: "Les conseqüències d'ajuntar-nos aquestes festes al voltant d'una taula poden ser greus. Hem de fer balanç i valorar què val més la pena: si perdre's un dinar o un sopar o perdre algú que estimam en una unitat de cures intensives", diu la infermera Xima Delgado, que fa quasi 20 anys que treballa a l'UCI.

"Hi ha molts més nadals que vides" o "hi haurà gent que ho passarà molt malament, i d'altra que no arribarà a l'any que ve", són algunes de les afirmacions dels sanitaris. El vídeo acaba amb la imatge del personal sanitari aplaudint tots aquells que sí que compleixen les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, pel seu esforç i sacrifici no només durant aquestes festes de Nadal, sinó durant tot l'any.

Aquesta campanya comunicativa del Govern segueix l'estratègia marcada des de l'inici de la pandèmia, que consisteix a mostrar testimonis reals i no actors. "Molta gent haurà de passar el Nadal en solitud. Això és molt dur. Tenim l'obligació d'explicar-los per què prenem mesures tan dures: per salvar vides, les de tots", ha defensat el director general de Comunicació del Govern, Álvaro Gil.

"Les darreres dades a les Illes Balears són molt preocupants; han passat en tan sols dues setmanes de ser les segones millors de l'Estat a ser les pitjors", ha afegit Gil. A més, ha subratllat que, amb aquest audiovisual, la ciutadania de les Illes Balears "té la possibilitat de veure de manera clara i comprensible el nivell de gravetat que viu a temps real la seva illa i les restriccions de protecció establertes per cuidar-nos".

stats