Societat 27/03/2022

'Salvem l'Atenció Primària' es manifesta a favor d'una sanitat "universal, accessible i de qualitat"

L'associació ha reivindicat "mesures urgents" per "no només garantir la supervivència del sistema"

ARA Balears
2 min
Manifestants a Plaça Espanya.

Palma'Salvem l'Atenció Primària' s'ha manifestat avui, diumenge, a la plaça Espanya. S'han conglomerat unes quantes desenes de persones i han clamat per una sanitat "universal, accessible i de qualitat". Han reivindicat mesures urgents per "no només garantir la supervivència de l'Atenció Primària".

Segons ha informat UGT, la situació del sistema "continua en estat crític". De fet, han explicat que "molts consultoris continuen tancats, continua predominant l'atenció telefònica, les elevades demores de molts dies i fins i tot setmanes i tancaments de dispositius d'urgències".

Manifestants durant la concentració a Plaça Espanya.

En aquest sentit, han assegurat que és perquè "les diferents administracions no estan fent l'esforç necessari per solucionar aquests problemes". Finalment, ha afirmat que "ens mobilitzarem en nombroses ciutats de tot el país i ens comprometem a continuar treballant per aconseguir una Atenció Primària universal, accessible i de qualitat".

Alhora, en la mateixa direcció s'ha expressat el president del Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal), Miguel Lázaro, que ha exigit al Govern "menys paraules i retòrica i un increment del pressupost d'un 30%". Lázaro ha volgut precisar que "a les Balears falten 350 metges d'Atenció Primària i per cada professional s'atenen 1.800, 1.900, 2.000 i 2.200 targetes sanitàries, encara que la mitjana a Espanya és d'un metge per 1.300 targetes".

Els partits se'n fan ressò

Unides Podem i Ciutadans han estat presents a la manifestació d'aquest diumenge. Pel que fa als primers, la responsable de sanitat de Podem i diputada al Parlament, Antònia Martín, ha demanat a l'Estat "fons addicionals per a l'Espanya que s'omple". Per altra banda, la formació taronja ha denunciat que "no hi ha equitat" en el sistema de les Illes. Per això, ha demanat "més professionals i fidelització". Ho ha fet mitjançant el diputat i portaveu dels liberals a la Comissió de Salut, Juan Manuel Gómez.

stats