Societat 25/03/2022

Veïns de Palma critiquen "contradiccions" a l'informe de la restauració de Sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló

També han insistit en la necessitat de tancar el perímetre d'aquestes zones

ARA Balears
1 min
La plataforma ciutadana durant una protesta.

La Federació de Veïns de Palma ha criticat aquest divendres que l'informe del projecte de restauració de les pedreres Sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló "està ple de contradiccions".

En una nota de premsa, la plataforma ha manifestat que "malgrat que la comissió tècnica va emetre un informe favorable, cal dir que aquest mateix informe és ple de contradiccions i d'errors en el procediment de tramitació".

Entre altres motius, ha assenyalat que "no hi ha informe previ de residus", si bé el document que s'ha emès posteriorment "aclareix de manera contundent" que es tracta d'un projecte de tractament de residus.

Sobre el pla econòmic

Així mateix, ha indicat que el projecte de Sa Garrigueta tampoc presenta pla econòmic de guanys, "quan sens dubte es tracta d'un negoci milionari que es presenta com de rehabilitació, però oculta el benefici econòmic que supera en molt la despesa".

Per aquests motius principals, la plataforma considera que la Comissió Política de Medi Ambient "ho té fàcil per rebutjar els projectes presentats i exigir unes rehabilitacions d'acord amb l'entorn humà, viables, sostenibles i de curta durada".

A l'espera de saber si s'inclouran els expedients de Sa Garrigueta Rassa i Can Roselló a l'ordre del dia del ple de la Comissió de Medi Ambient d'aquest mes, la plataforma ha insistit en la necessitat de tancar el perímetre d'aquestes zones, netejar la ferralla i aportar la terra vegetal necessària per dur a terme una reforestació, entre altres coses. "Per a aquesta activitat rehabilitadora no calen ni 30, ni 10 ni 5 anys", ha subratllat.

stats