Societat 28/09/2021

Salut tanca el punt de vacunació de Germans Escales, on s'ha immunitzat el 22% de la població de les Balears

Salut prepara activitats a barris i a la UIB per impulsar la vacunació

ARA Balears
1 min
Els sanitaris que han treballat al poliesportiu Germans Escales durant la campanya de vacunació.

PalmaEl punt de vacunació de Germans Escales ha tancat aquest dimarts i, a partir de demà, només quedarà Son Dureta com a centre de vaccinació massiva. Al poliesportiu palmesà s'hi ha immunitzat el 22% de la població de les Illes Balears i un 39% dels mallorquins, segons ha explicat la coordinadora de la campanya i directora assistencial de l'IB-Salut, Eugènia Carandel. En total, s'hi han administrat 266.667 dosis.

El Germans Escales va obrir com a vacunòdrom el 8 de març i, amb les seves 14 línies, ha estat el centre més gran de totes les illes. S'hi han administrat vaccins d'AstraZeneca, Pfizer i Moderna. El mes de més activitat va ser el juny, quan es varen posar 76.729 vacunes. El 14 de juliol va ser el dia en què es varen administrar més dosis: 3.905. A partir d'ara, qui es vulgui immunitzar contra el covid-19 haurà d'anar als centres de salut o a Son Dureta, on hi ha disponible la vaccinació sense cita de les 8 a les 20 h.

La plantilla ha estat formada per personal de GSAIB, metges, infermeres i auxiliars d'infermeria de l'hospital Son Llàtzer i de l'hospital Joan March, infermeres jubilades i personal de neteja i seguretat. Els dies de més activitat, amb les 14 línies a ple rendiment, la plantilla de treballadors ha superat el mig centenar.

Carandell ha avançat que, per tal d'impulsar el ritme de vacunació, estan preparant activitats a barriades. "És una intervenció comunitària, perquè de vegades fa més una associació de veïns que els sanitaris de sempre", ha defensat. També s'estan coordinant-se amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) per emprendre accions en el mateix sentit.

stats