Societat 31/12/2020

Salut inicia diumenge un cribratge a Son Serra i la Vileta, a Palma, per contenir la propagació del covid-19

La mesura afecta més de 27.000 residents

Ara Balears
2 min
El cribratge a la zona de Son Roca i Son Ximelis es durà a terme al CEIP Anselm Turmeda.

PalmaLa Conselleria de Salut i Consum, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, farà a partir de diumenge un nou cribratge a la zona bàsica de salut Son Serra - la Vileta per prevenir la propagació del covid-19. Cort ha assenyalat que la mesura afecta més de 27.000 residents.

L'Ajuntament de Palma ha explicat que la zona s'ha dividit en dos àmbits. Per una banda, un filtratge es farà als barris de Son Roca i Son Ximelis i, per altra banda, a la resta de la zona bàsica, és a dir, als barris de Son Xigala, Son Serra, la Vileta, Los Almendros - Son Pacs, Son Flor, Son Peretó, Son Rapinya, Son Vida i Son Anglada.

El cribratge a la zona de Son Roca i Son Ximelis es durà a terme al CEIP Anselm Turmeda i tindrà una durada de tres dies. Així, començarà el 3 de gener i acabarà el 5 de gener i l'horari serà de 9 a 18 h. Diumenge dia 3 hi han d'anar els residents a Son Ximelis; dia 4, els de Son Roca, i dia 5, els d'ambdós barris que no hi hagin acudit els dies que estaven citats.

A la resta de la zona bàsica el filtratge es farà al poliesportiu de Son Cotoner. Hi podran anar els residents que tinguin com a centre de salut de referència el de Son Serra - la Vileta i es durà a terme tres dies, del 7 al 9 de gener. L'Ajuntament ha apuntat que l'horari serà de 9 a 18 h a excepció de dia 7, que serà de 12 a 18 h.

Cal recordar que el cribratge massiu amb tests d'antígens a la zona del Rafal, a Palma, va acabar aquest dimecres amb un balanç de 3.143 persones testades i 51 positius en coronavirus detectats. La població diana eren residents a partir dels 16 anys que tinguessin com a referent el centre de salut Rafal-Viver. Aquesta zona bàsica afecta gairebé 20.000 residents de tres barris de Palma: el Rafal Nou sencer i una part del Rafal Vell i del Viver.

stats