Societat 30/12/2020

El cribratge massiu al Rafal acaba amb 51 positius en coronavirus

Un total de 3.143 veïns han passat a testar-se durant els tres dies que ha durat l'operatiu

Ara Balears
1 min
Una sanitària prenent la mostra pel test ràpid a un veïnat del Rafal.

PalmaEl cribratge massiu amb tests d'antígens a la zona bàsica de salut del Rafal, a Palma, ha acabat aquest dimecres amb un balanç de 3.143 persones testades i 51 positius en coronavirus detectats, que permeten rompre les cadenes de transmissió.

En la darrera jornada, s'han testat 860 veïns, entre els quals s'han detectat 20 infectats. Cal recordar que el primer dia 1.110 persones passaren pel poliesportiu Germans Escales –on està muntat l'operatiu–, i es van detectar 18 positius; i el segon dia, es feren el test ràpid 1.173 persones i 13 positius.

La població diana eren residents a partir dels 16 anys que tinguessin com a referent el centre de salut Rafal-Viver. Aquesta zona bàsica afecta gairebé 20.000 residents de tres barris de Palma: el Rafal Nou sencer i part del Rafal Vell i del Viver.

La ciutat de Palma és actualment el gran focus de la pandèmia a les Balears, amb una incidència acumulada a 14 dies de més de 700 contagis per 100.000 habitants. A més, gairebé totes les barriades superen l'IA14 de 250 casos, segons va informar dimarts la consellera de Salut, Patricia Gómez. Arran d'aquesta situació, la Conselleria s'està plantejant fer cribratges a altres barriades.

Des que la Conselleria va establir l'estratègia de fer cribratges massius amb tests d'antígens a zones amb incidències molt altes i contagis disseminats, ja s'han testat més de 20.000 persones.

stats