Societat 08/04/2020

Salut farà proves de coronavirus als farmacèutics amb símptomes

Els professionals d'aquest sector són considerats, a partir d'aquest moment, personal essencial

Ara Balears
1 min
La Farmàcia Sílvia Fusté, al barri del Camp de l'Arpa

PalmaEls farmacèutics de les Illes Balears que presentin símptomes compatibles amb el coronavirus tindran accés directe i gratuït a les proves. La Conselleria de Salut i Consum de l'Arxipèlag ha establert un circuit per tal que els professionals de les oficines de farmàcia de les Illes puguin accedir a la prova PCR amb l'objectiu d'esbrinar si són positius en SARS-CoV-2.

D'aquesta manera, a través del circuit establert per la Direcció General de Prestacions i Farmàcia i la Direcció General del Servei de Salut, els professionals de les 442 oficines de farmàcia de les Illes Balears accedeixen al servei previst per al personal essencial amb símptomes de covid-19.

Així, els professionals amb símptomes respiratoris, com ara tos, febre o dificultat respiratòria, han de cridar al seu servei de prevenció o de salut laboral, els quals ja tenen instruccions sobre com han d'actuar i, si es considera necessari, els donaran cita a través del sistema habilitat pel Servei de Salut per a proves ràpides (covid-exprés).

stats