Societat 20/05/2021

Salut preveu desbloquejar 11.000 cites de vacunació per la setmana que ve

Patricia Gomez ha informat que estudien la possibilitat que la població pugui triar a través de 'BitCita' rebre la segona dosi d'AstraZeneca o Pfizer

2 min
L'hipòdrom de Manacor, un dels centres de vacunació massiva que hi ha a l'Arxipèlag.

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha informat aquest dijous en una roda de premsa que preveuen que "unes 11.000 cites [de vacunació] quedin desbloquejades avui perquè es puguin demanar la pròxima setmana pel col·lectiu d'entre 50 i 59 anys". Així ho ha comunicat després que el sistema quedàs suspès davant els dubtes de la segona dosi d'AstraZeneca.

En aquest sentit, Gómez ha explicat que s'estudia la possibilitat que la població de menys de 60 anys vacunada amb una primera dosi d'AstraZeneca pugui triar a través de 'BitCita' si vol rebre la segona dosi de la mateixa farmacèutica o de Pfizer, com està previst. Segons la consellera, hi ha unes 38.000 persones menors de 60 anys que ja han rebut la primera dosi d'AstraZeneca que estan pendents d'aquesta decisió. Només aquesta setmana han quedat ajornades 16.700 segones dosis.

Vacunació de 12 a 16 anys

Sigui com sigui, la titular de Salut ha recordat que les dues vacunes han estat provades i tenen l'aval de l'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès). Una altra de les novetats que ha anunciat aquest dijous Gómez és que el Govern preveu prioritzar la vacunació dels adolescents d'entre 12 i 16 anys al voltant del començament de curs. Cal recordar que Pfizer ja ha demanat autorització per vacunar aquest col·lectiu i que està pendent de rebre el resultat.

De moment, Gómez no preveu que això pugui afectar a l'estratègia vigent de vacunació, que consisteix a completar la franja d'una dècada d'edat per mes aproximadament. "L'estratègia és anar davallant en trams d'edat. No s'ha fet cap proposta d'avançar en aquest grup perquè comptam amb l'arribada de més vacunes", ha indicat la consellera, que també recorda que l'augment de les dosis que enviarà Pfizer a partir de juny serà "considerable" i que s'està pendent d'aprovació d'una nova vacuna.

stats