Societat 01/10/2021

Salut ha notificat gairebé 3.000 contagis i 39 morts per covid-19 en un mes a les Balears

En 24 hores, s'han detectat 41 nous positius i la taxa de positivitat s'ha mantingut per davall de l'1%

2 min
L'hospital de Son Espases durant la pandèmia de coronavirus.

PalmaGairebé 3.000 contagis i 39 morts: aquestes han estat les conseqüències de l'impacte del covid-19 a les Balears durant el mes de setembre. Aquest període ha estat marcat per una estabilització de la pandèmia, que ha fet que el territori superàs la cinquena onada de coronavirus. Podem veure clarament com davalla de la corba si ho comparam amb les xifres del mes passat. Durant l'agost, la Conselleria de Salut va notificar prop de 12.400 infeccions i 58 defuncions.

En les darreres 24 hores, s'han detectat 41 nous contagis: 31 a Mallorca, 1 a Menorca i 9 a Eivissa. La taxa de positivitat ha estat del 0,95%. Avui hi ha 1.345 illencs amb el contagi actiu, 39 menys que ahir. Pel que fa a la situació als hospitals, és similar a la d'ahir: 95 malalts de covid-19 ingressats a planta (dos més) i 34 a l'UCI (dos més). Així, les unitats de crítics es mantenen en risc baix, amb el 9,9% dels llits destinats a pacients crítics infectats ocupats.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

Nou brot

Salut ha detectat un nou brot de covid-19 a la residència Hermanitas de los Pobres, amb dos usuaris afectats. Continuen amb brots actius els geriàtrics Bonanova (tres residents i un professional actius), Borenco (13 usuaris infectats) i Fontsana (23 usuaris afectats). D'altra banda, entre els professionals de l'IB-Salut hi ha 17 sanitaris que tenen el contagi actiu i 49 aïllats.

Cal recordar que Salut està administrant la tercera dosi de la vacuna contra el covid-19 a tots els usuaris de residències de l'Arxipèlag. Preveu acabar la campanya al llarg de la setmana que ve. Al conjunt de la Comunitat, el 82,08% dels illencs ha rebut almenys una dosi i el 80,33% té la pauta completa. Com que el ritme de vacunació és lent i s'acumulen les dosis a les geleres, l'Estat no enviarà nous vacunes a les comunitats fins que s'emprin les guardades.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears
stats