Societat 10/09/2021

Salut intervé la residència Borenco per un brot que afecta 23 usuaris i 4 treballadors

Les Balears davallen dels cinquanta pacients crítics amb covid-19 a l'UCI

1 min
Gent gran en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Salut ha ordenat la intervenció de la residència de gent gran Borenco després que s'hi hagi detectat un brot que, a hores d'ara, afecta 23 usuaris i 4 professionals positius, segons ha informat en un comunicat. Dels residents infectats, 13 estan hospitalitzats i 10 continuen a la residència. Així mateix, s'han localitzat 52 contactes estrets.

El brot es va comunicar aquest dimecres 8 de setembre. El mateix dia es va cribrar tota la residència i, atesos els resultats, ahir dijous es va decidir intervenir-la. Des de principi d'any, s'han intervingut les residències Sor Maria Rafaela, la Residència de l’Hospital de Llevant i la Llar de Calvià, totes tres a Mallorca, i Sa Residència, a Eivissa.

D'altra banda, Salut ha notificat un mort més per covid-19, que eleva a 933 les víctimes durant la pandèmia a l'Arxipèlag. A més, ha detectat 143 nous contagis en un dia: 119 a Mallorca, 19 a Menorca, 4 a Eivissa i 1 a Formentera. Cal dir que ja fa quatre dies que s'incrementen les infeccions diàries, encara que lleugerament. Per tant, la pandèmia continua estable, amb 2.451 casos actius (107 menys que dijous).

Un indicador que també puja és la taxa de positivitat: després de mantenir-se per davall del 4% els darrers deu dies, aquest divendres el valor ha estat d'un 4,3%. En canvi, la incidència acumulada a 14 dies (IA14) continua la tendència descendent, i se situa en 177 casos per 100.000 habitants.

 Pel que fa a la situació als hospitals, hi ha 110 pacients infectats a planta (cinc menys que ahir) i 49 a l'UCI. Així, les Illes davallen dels 50 pacients crítics per covid-19 i les unitats de cures intensives es mantenen en risc mitjà, amb un 14,66% d'ocupació. L'Atenció Primària fa el seguiment de 3.039 persones.

Vacunació

El 80,73% de la població diana de les Illes Balears ha rebut almenys una dosi de la vacuna contra el covid-19 i el 77,59% té la pauta de vacunació completa. Des de l'inici de la campanya, Salut ha administrat més d'un milió i mig de dosis. A partir d'aquest setembre, es tancaran els punts de vacunació massiva i els centres de salut continuaran immunitzant la població que resta. Només quedarà com a punt massiu Son Dureta, a Mallorca.

stats