Societat 01/06/2021

Salut incorpora 1.038 professionals d'infermeria

Aquestes places representen aproximadament un terç de la plantilla fixa actual

ARA Balears
1 min
L’explotació laboral a la infermeria, una realitat normalitzada

PalmaEl Servei de Salut de les Illes Balears compta amb 1.038 professionals d'infermeria més. Aquest dimarts s'han fet pública la llista definitiva de persones que han superat l'oposició i ara Salut ha obert la convocatòria perquè els seleccionats triïn la plaça on volen fer feina.

Segons ha detallat el Govern balear a través d'un comunicat, de les 1.038 places, 189 són d'atenció primària i 849 d'atenció hospitalària. De les places d'atenció primària, 155 són de Mallorca, 7 de Menorca i 27 d'Eivissa i Formentera. Pel que fa a les places d'atenció hospitalària, 481 són de l'Hospital Universitari Son Espases; 114 de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; 51 de l'Hospital Comarcal d'Inca; 64 de l'Hospital de Manacor; 58 de l'Hospital General Mateu Orfila; 78 de l'Hospital Can Misses i 3 de l'Hospital de Formentera. El Servei de Salut ha informat que aquestes places representen aproximadament un terç de la plantilla fixa actual del personal d'infermeria del Servei de Salut.

Amb la incorporació del personal d'infermeria, Salut compleix amb un dels objectius més reclamats pels sindicats: crear més llocs de feina fixos a la funció pública i garantir l'estabilitat laboral d'un personal que, segons han denunciat en nombroses ocasions els sindicats, estan sobrepassats de feina i viuen una situació complicada per la manca de personal.

stats