Societat 05/12/2021

Salut ha detectat més casos de coronavirus els darrers set dies que en tot el mes d'octubre

La sisena onada continua expandint-se a les Illes Balears

2 min
Imatge d'arxiu

PalmaL'expansió del coronavirus a les Illes Balears ja és una realitat i en la darrera setmana els casos s'han disparat a xifres que no es registraven des de l'estiu. De fet, en els darrers set dies la Conselleria de Salut ha detectat més casos dels que va notificar durant tot el mes d'octubre. Així, la darrera setmana s'han confirmat a les Illes un total de 2.117 contagis, mentre que l'octubre la xifra total va ser de 1.462.

Les darreres setmanes tots els indicadors de la pandèmia s'han disparat i això ha provocat un augment en les restriccions –com ara l'obligatorietat de presentar el passaport covid per entrar als restaurants– i ha accelerat l'administració de la tercera dosi de la vacuna.

La xifra de nous contagis registrats diàriament ha assolit xifres que no es registraven des d'abans que les Illes Balears aconseguissin la immunitat de grup davant el coronavirus (més del 80% de la població vacunada).

Tot i l'augment de pacients ingressats per coronavirus a les Balears, la pressió hospitalària encara és lluny de les xifres que es registraren durant l'estiu. De fet, Salut ha explicat en reiterades ocasions que l'alt percentatge de població vacunada ha provocat que la majoria de casos de coronavirus detectats siguin asimptomàtics o lleus.

Una situació diferent és la que viuen els centres de Salut de les Illes Balears. Segons ha informat Salut, en una setmana han passat de fer el seguiment de 2.874 illencs contagiats a més de 4.000 i estan fregant la saturació.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat que la sisena onada continua expandint-se a les Illes Balears i que es preveu que els indicadors continuïn encara a l'alça, com a mínim, unes setmanes més. Gómez va reconèixer certa preocupació davant l'arribada de les festes de Nadal i l'increment de reunions socials i aglomeracions que això suposarà. En aquest sentit, l'epidemiòleg de l'àrea de Salut de Menorca, Maties Torrent, va explicar que "quant a contagis, arribam a Nadal amb una situació molt pitjor que l'any passat, i això fa que el risc de transmissió durant les festes sigui molt més gran, fins i tot amb les vacunes".

stats