Societat 01/03/2021

Salut comença a vacunar policies locals de Mallorca

La Conselleria preveu que uns 150 agents rebin avui el vaccí

Ara Balears
2 min
A les instal·lacions covid exprés de Son Dureta es poden arribar a vacunar fins a 3.500 persones al dia.

PalmaLa conselleria de Salut i Consum ha començat a vacunar contra el coronavirus els membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat aquest dilluns, després que dissabte començassin a inocular els docents d'Educació Infantil. En total, s'espera que avui rebin el vaccí uns 150 policies locals de la Part Forana de Mallorca i 1.020 durant tota la setmana.

Així mateix, durant aquest cap de setmana s'han inoculat 7.000 persones a la covid exprés de Son Dureta, 1.500 de les quals eren docents d'Educació Infantil. Per a aquesta setmana hi estan citats per vaccinar-se un total de 12.828 docents d'Educació Infantil, Primària i Secundària. Cal recordar que a les deu línies de vaccinació que hi ha disponibles en aquestes instal·lacions es poden vaccinar fins a 3.500 persones cada dia.

A més, Salut preveu començar a vacunar a partir de demà les persones majors de 80 anys als centres sanitaris, sector de la població que representa unes 50.000 persones a les Illes. Els equips d'infermeria d'Atenció a la Cronicitat van començar a vacunar els majors de 80 anys adscrits als centres de dia i els professionals que hi fan feina. Per ara, el 60% d'aquest col·lectiu ja ha estat vaccinat.

El pla de vacunació s'ha accelerat aquesta setmana amb la resta de col·lectius professionals de sanitat, com ara personal farmacèutic, oftalmòlegs, fisioterapeutes, podòlegs i terapeutes ocupacionals. Fins ara, s'han administrat 69.681 dosis (87,5% de les rebudes), 47.217 de les quals corresponen a primeres dosis i 22.468 a segona.

Nou retard d'AstraZeneca

Les previsions d'arribada de vaccins per a aquesta setmana a les Illes Balears és la xifra més alta fins ara: un total de 21.560 dosis entre les tres companyies (Pfizer, Moderna i AstraZeneca). Tot i això, AstraZeneca va avisar a través d'un comunicat que aquesta setmana només enviaria el 60% de les dosis previstes: de les 14.800 que havien d'arribar sols ho faran 8.900.

stats