Societat 14/01/2022

Salut avisa que la dosi de reforç serà necessària per tenir el certificat covid-19

La mesura s’aplicarà a partir del primer de febrer

ARA Balears
2 min
Una infermera prepara una dosi de la vacuna contra el covid-19.

PalmaLa Conselleria de Salut ha recordat en un comunicat que el certificat covid-19 caduca al cap de nou mesos d'obtenir la pauta completa de vacunació i que, per mantenir-ne la validesa, serà necessari posar-se la dosi de reforç. La mesura s'aplicarà a partir del primer de febrer i afectarà les persones que varen rebre la pauta completa abans de l'1 de maig.

Cal tenir en compte que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de les Malalties va aprovar al desembre que el certificat covid-19 s'ha d'acceptar obligatòriament durant 270 dies. Això sí, va modificar les condicions i va precisar que, perquè el document sigui vàlid, s'havia de tenir la tercera dosi de reforç després d'una pauta completa de dues dosis. En el cas de les persones vacunades amb monodosi (Janssen), han de tenir la segona dosi de reforç. Així mateix, les persones que han passat el covid-19 també han de tenir dues dosis injectades.

Des del 10 de gener, la vacunació amb dosis de record està oberta a totes les persones majors de 40 anys de les Illes Balears, i el darrer grup a obrir-se va ser el de 40 a 49 anys. Les condicions que s'han de complir per poder rebre el vaccí són: haver rebut la pauta completa de vacunació, que hagin passat almenys sis mesos des de la darrera dosi en els casos de Pfizer o Moderna, o tres mesos si es tracta de Vaxzevria (AstraZeneca) o Janssen. A més, les persones que hagin passat la infecció han d'esperar quatre setmanes per rebre el vaccí.

A través de BITCita es pot demanar hora als punts de vacunació següents: Son Dureta, Espai Francesc Quetglas, Sant Joan de Déu, Son Espases, Son Llàtzer, Hospital d'Inca i Hospital de Manacor, a Mallorca; al Mateu Orfila i als centres de salut de Menorca; i, en el cas de les Pitiüses, a Can Misses, als centres de salut de Sant Antoni de Portmany, Vila i Santa Eulària des Riu, a més de l'Hospital de Formentera.

stats