Societat 14/01/2022

Augmenten els contagis a les escoles: 836 docents de baixa i més de 4.000 alumnes amb covid-19

Martí March ha admès que "ens trobam davant una situació complicada"

2 min
Infants al pati d'una escola durant la pandèmia.

PalmaLa situació de les aules de les Balears es continua complicant. Aquest divendres el conseller d'Educació, Martí March, ha informat que actualment hi ha 835 professors de baixa en els centres públics de les Illes i més de 4.000 alumnes contagiats de covid-19. Aquesta xifra suposa que el 5,2% dels professors i el 3,1% dels alumnes de les Illes estan infectats.

Davant d'aquest panorama, March ha recordat que està en marxa una comissió coordinadora integrada per les direccions generals de Personal Docent, Planificació, Ordenació i Centres i el Servei d’Inspecció Educativa per tal de fer un seguiment proper de la situació de cada centre.

“Som conscients que ens trobam davant una situació complicada, com passa a la resta de la societat de les Balears, amb l’alt índex de contagis de la nova variant. Els centres reorganitzen les seves plantilles per atendre l’alumnat i, per altra banda, s’estan enviant docents del servei de substitucions urgents en els casos valorats com a prioritaris”.

Segons han informat en un comunicat, actualment hi ha un servei de substitucions urgents a Infantil i Primària amb 90 docents i a partir de la setmana que ve, un d'específic per àmbits a Secundària amb 26 docents.

Dades generals

Les dades totals de les Balears tampoc donen treva. La Conselleria de Salut ha informat que aquest divendres han notificat al Ministeri de Sanitat 4.143 casos nous de coronavirus, a més d'una altra mort. Així, des de l'inici de la pandèmia ja s'han contagiat 174.197 persones i n'han mortes 1.085.

Així mateix, en les darreres 24 hores Salut ha detectat 3.494 proves positives, de manera que la taxa de positivitat descendeix al 31,86%. Segons les dades que han aportat, la situació a les UCI es manté en risc alt, amb 84 persones ingressades a causa del virus (un 24,92% del total). El nombre de persones ingressades a planta també es manté alt, amb 316 pacients. Per part seva, Atenció Primària està atenent 55.369 casos.

stats