Societat 13/06/2022

Salut acudeix a la privada per reduir les llistes d'espera

Son Espases, Son Llàtzer i l'Hospital d'Inca podran derivar pacients a clíniques privades

1 min
Son Espases en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Salut derivarà pacients a la sanitat privada per reduir les llistes d'espera. El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns una despesa de 12,6 milions d'euros per treure a concurs un contracte per fer prestacions assistencials, ja siguin diagnòstiques o terapèutiques.

Es tracta de primeres visites de consultes externes programades i no urgents, proves diagnòstiques o terapèutiques programades i no urgents i la llista d'espera quirúrgica programada i no urgent de l'hospital Son Espases, Son Llàtzer i l'Hospital d'Inca. La Conselleria defensa en un comunicat que el seu objectiu és "contractar serveis sanitaris que puguin donar resposta a una resposta de qualitat i amb uns terminis acceptables".

El pressupost base de la licitació és de 12.652.888 euros per un contracte de 12 mesos de durada. En el cas que es prorrogui per 12 mesos més, el valor estimat seria de 27.836.355 euros. En aquest cas, s'inclou l'augment de fins a un 20% del pressupost base de la licitació.

Aquesta acció s'emmarca dins el pla de xoc per reduir els pacients a les llistes d'espera, dotat amb 18 milions d'euros, que va presentar el Servei d Salut a finals de març.  Al llarg d'enguany, l'IB-Salut preveu fer un total de 367.100 actes mèdics: 9.202 intervencions quirúrgiques, 155.859 consultes externes i 202.039 proves diagnòstiques. L'objectiu és "recuperar les xifres prepandèmia", tal com va afirmar el director general Juli Fuster.

stats