Societat 05/01/2024

Salut aconsella l'ús de mascaretes si es té simptomatologia i s'està en contacte amb persones vulnerables

La consellera Manuela García ha fet una crida a la prevenció i a la vacunació per combatre el contagi dels virus respiratoris

ARA Balears
2 min
Una jove amb mascareta a la plaça d'Espanya

PalmaLa consellera de Salut, Manuela García, ha fet una crida a la prevenció i a la vacunació per combatre el contagi dels virus respiratoris. Així, ha aconsellat l'ús de mascaretes sempre que es tingui simptomatologia respiratòria, o bé s'estigui en contacte amb una persona vulnerable i s'estigui refredat, perquè, "d'alguna manera, cal ser solidari amb els altres". La responsable del Govern balear ha fet aquestes declaracions en resposta a les preguntes dels mitjans de comunicació, recollides per Europa Press aquest divendres, després d'anar a l'Hospital d'Inca, amb motiu de l'arribada dels Reis d'Orient al centre hospitalari i visitar la reforma d'Urgències Pediàtriques.

A més, la consellera s'ha referit al comitè interterritorial convocat dilluns que ve per la ministra de Sanitat, Mónica García, per analitzar la situació global de la grip i del covid, i ha dit que "la realitat és diferent de les altres comunitats autònomes". Segons ha reiterat, amb la situació actual sembla que no serà necessària una obligatorietat de les màscares encara que sí que ho és fer una crida a la prevenció i a la vacunació. Així, ha remarcat la importància de la ciutadania sobre la immunització i la vacunació.

El Govern treballa per facilitar que la ciutadania es vacuni sense cita

García ha avançat que per part del Govern es treballa per "fer més fàcil i més accessible" la vacunació. Previsiblement, a partir de dimecres, s'intentarà que la població pugui accedir als centres de salut, sense cita, en un horari que provisionalment serà de 10.00 a 13.00 hores. Els horabaixes, probablement, la vacunació es durà a terme al Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP), motiu pel qual s'està contractant personal independent.

Incidència

Pel que fa a incidència, la consellera ha dit que les xifres a les Balears són similars a les de l'any anterior. No obstant això, ha dit que "encara no s'ha arribat al pic" d'incidència, atès que l'any passat se situava en més de 4.000 pacients i, encara, avui dia, s'està aproximadament en 3.000. García ha dit que des de la Conselleria estan estudiant l'evolució dels casos i, després que d'una setmana a l'altra hi hagi hagut un increment gairebé de 300 casos, ara "cal veure quan és l'augment de la següent". Malgrat aquestes declaracions, també ha dit que la incidència a urgències ha baixat un 9% respecte de fa dos dies. Pel que fa a la situació als hospitals i als centres de salut, la consellera ha dit que es podria considerar estable a tots els nivells.

stats