Salut i Educació demanen no dur els alumnes amb febre a l'escola per frenar l'epidèmia de grip

La franja d'edat més afectada per la malaltia és la de 0 a 4 anys, amb una taxa de 136,7 casos per cada 100.000 habitants, seguida per la de 5 a 14 anys, amb 64 casos.

Vacuna contra el grip
2 min

PalmaSalut i Educació s'han posat d'acord per publicar recomanacions per a les famílies de les Balears davant la tornada a les aules després de les vacances de Nadal, i l'increment registrat de malalties respiratòries, especialment important entre els més petits. La franja d'edat més afectada per la grip és la de 0 a 4 anys, amb una taxa de 136,7 casos per cada 100.000 habitants, seguida per la de 5 a 14 anys, amb 64 casos. Ambdues conselleries fan menció a mesures de prevenció com "emprar mocadors d'un sol ús per contenir les secrecions i després llençar-los a la paperera" o no dur els nins i nines a l'escola si tenen símptomes –sobretot, febre–, així com insistir en la importància de vacunar-los contra la grip infantil.

En la mateixa línia, demanen la desinfecció i la neteja dels espais abans de fer-hi determinades activitats; procurar una ventilació adequada d'espais tancats en la mesura que sigui possible; recordar la importància de la neteja contínua de mans amb aigua i sabó o solució hidroalcohòlica i cobrir-se el nas i la boca en tossir o esternudar. També demana evitar compartir objectes personals; la cura específica d'àrees recreatives i fonts d'aigua.

Vacunar, mesura efectiva

Precisament, la Direcció General de Salut Pública ha recordat la importància de la vacunació de la grip en els més petits, ja que els menors de cinc anys poden arribar a presentar complicacions greus, que són evitables si estan immunitzats. En l'actualitat, tots els centres de salut de les Illes disposen d'una vacuna d'administració per via intranasal per als menors d'entre 24 mesos i els 18 anys. El vaccí pot ajudar a protegir-los de les complicacions de la malaltia, alhora que pot contribuir a reduir la transmissió del virus entre els membres més vulnerables de la família.

stats