Societat 27/08/2019

Hi ha dos afectats per salmonel·la dels 38 intoxicats al restaurant del carrer Blanquerna de Palma

Actualment no n'hi ha cap d'ingressat

Ara Balears
1 min
El carrer Blanquerna, en una imatge d'arxiu

PalmaAugmenta el nombre de persones amb símptomes de gastroenteritis per haver ingerit menjar en mal estat en un restaurant de menjar oriental al carrer Blanquerna de Palma. Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum, la xifra de persones intoxicades ascendeix a 38, i dues pateixen salmonel·losi. A més, 10 dels intoxicats encara estan pendents de les proves microbiològiques.

De moment, 8 dels afectats han hagut de ser ingressats a l'hospital de Son Llàtzer, 3 a Son Espases i un a l'Hospital Comarcal d'Inca, però tots han estat donats d'alta. La resta han estat atesos en diferents serveis d'urgències públics de l'illa, però no han quedat ingressats. Segons ha informat l'agència Efe, la majoria dels afectats són joves de 20 i 30 anys.

Després del gran nombre d'intoxicats, Salut va decidir fer anàlisis a tots els afectats per tal d'esbrinar la causa de la intoxicació. Un cop analitzades totes les mostres, els resultats seran traslladats progressivament al Servei d'Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública, que també ha començat un procés d'enquestes per determinar l'origen de la infecció. Paral·lelament, Seguretat Alimentària ha pres mostres en el local i ha entrevistat els manipuladors d'aliments de l'establiment per aclarir les circumstàncies del fet.

Cal recordar que els primers casos varen ser detectats dissabte passat i que l'endemà saltà l'alarma, per la qual cosa els inspectors de Seguretat Alimentària varen acordar el tancament cautelar de l'establiment per evitar que més gent s'infectàs.

stats