Societat 12/07/2021

El SAE adverteix que la situació de les urgències als hospitals de les Balears és "cada dia més alarmant"

El sindicat ha tornat a reclamar que s'augmentin les plantilles

ARA Balears
1 min
El SAE torna a denunciar la situació de les urgències als hospitals illencs.

PalmaEl Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) ha advertit aquest dilluns que la situació de les urgències als hospitals de les Illes Balears és "cada dia més alarmant", segons ha informat Europa Press. El sindicat ha subratllat que la situació ha empitjorat "considerablement" des de la setmana passada, quan ja varen alertar sobre les urgències a Son Espases, i ha tornat a reclamar "la necessitat imperiosa de l'augment de les plantilles".

"Si ja era greu divendres, aquest dilluns la situació és insostenible", han assegurat fonts del SAE. A més, han destacat que hi ha 149 pacients a les urgències de Son Espases, 62 a la sala d'espera i 53 pendents d'ingrés.

El sindicat ha apuntat que el temps de triatge és de "més de 20 minuts" i, al capvespre, només hi ha un Tècnic de Cures d'Infermeria (TCE), "per la qual cosa la situació és desoladora". "Això és inhumà. No podem més", han afirmat alguns TCE.

Respecte de la situació a Son Llàtzer, el SAE ha afirmat que "no és millor", ja que "46 pacients es troben a la sala d'espera, 37 estan pendents d'ingrés i no hi ha llits per traslladar els pacients perquè s'han augmentat els llits de covid".

Tot i això, el sindicat ha recalcat que "l'estrès al qual estan sotmesos els professionals no tan sols posa en risc la seva salut, sinó també la dels pacients".

stats