Societat 22/12/2020

El SAE denuncia que la situació de l'hospital Son Espases és "d'extrema gravetat"

El sindicat ha reclamat que s'augmenti el nombre de tècnics en cures d'infermeria a totes les unitats

Ara Balears
1 min
L'Hospital Son Espases. / ARA BALEARS

PalmaEl Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) ha denunciat en un comunicat que la situació de l'hospital Son Espases és "d'extrema gravetat" i que els tècnics en cures d'infermeria del centre mèdic estan "esgotats a causa de la saturació assistencial i la manca de personal", segons han explicat en un comunicat.

El SAE ha assegurat que Son Espases està assumint els pacients amb covid-19 de la resta de les Illes amb una plantilla reduïda a causa de les baixes de professionals per covid-19 o per aïllament. Expliquen que més de 500 professionals estan en aquesta situació.

Per aquest motiu, al sindicat reclamen que s'augmenti el nombre de tècnics en cures d'infermeria a totes les unitats. En el comunicat el sindicat ha assegurat que el Comitè de Crisi del centre va acordar la possibilitat d'anul·lar el permís o llicències que ja estiguin aprovades i denegar els que es facin a partir d'ara.

En aquest sentit, Alejandro Juan Alonso, el secretari d'acció sindical de SAE a les Illes, ha assegurat que aquesta decisió és "una mostra més de la mala gestió dels responsables del centre". A més, ha remarcat que "no podem admetre que aquestes decisions que afecten tots els treballadors es preguin de manera unilateral". L'hospital ha assegurat que de moment no han anul·lat cap permís, però admet que si la situació empitjora, serà una mesura que es tindrà en compte.

stats