Abús sexual
Societat 06/07/2023

El sacerdot denunciat per abusos sexuals a menors a Palma va ser apartat d'una comunitat a Oviedo el 2021

Quan els religiosos van descobrir la denúncia el van expulsar de la comunitat

ARA Balears
1 min
La façana de l'esgèsia de Monti- sion

PalmaEl sacerdot dels jesuïtes denunciat per abusos sexuals a una menor d'edat durant 30 anys a Palma va ser apartat de la comunitat religiosa d'Oviedo a la qual pertanyia després de fer-se pública la primera denúncia. Des d'Astúries, però, asseguren que durant la seva estada a la comunitat no ha succeït "cap episodi negatiu".

Tot i això, la Companyia Jesuïta d'Astúries ha explicat que tot d'una que van conèixer l'existència del cas en van ordenar la sortida de manera immediata de la comunitat religiosa.

Cal recordar que fa pocs dies els jesuïtes van admetre que aquest sacerdot i un altre religiós que va passar més de 20 anys a Palma van abusar sexualment d'una dona mallorquina durant tres dècades, en concret des de l'any 1985 i fins al 2001. En aquest sentit, el superior de Monti-sion, Javier Monserrat, va expressar la seva "rotunda condemna pels abusos comesos en el passat per membres de l'orde, la labor del qual precisament hauria d'haver estat protegir una persona vulnerable".

A causa d'aquests fets, que van tenir lloc al convent de Monti-sion de Palma, els jesuïtes van demanar perdó a la víctima "no només pel greu sofriment personal i psíquic ocasionat pels religiosos, sinó també per no haver sabut protegir una jove vinculada a la nostra pastoral" i ara s'ha fet públic que quan van conèixer l'existència de la denúncia decidiren expulsar-lo de la comunitat religiosa.

stats